Återvinningscentralen Hultet

Återvinningscentralen är avsedd för grovavfall, elektronik och farligt avfall som normalt uppkommer i ett hushåll.

Välkommen till återvinningscentralen Hultet. Personal finns till hands för att svara på frågor och hjälpa till så att avfallet blir rätt sorterat. Adress till återvinningscentralen Hultet är: Olofstorpsvägen/Hultets väg 10. Telefon 0302-52 22 55. Tänk på att ha med ditt "Hultetkort", det öppnar bommen till Hultet.

Surra din last

Innan du åker iväg - tänk på att surra din last så att inga lösa delar flyger av på vägen.

Öppettider

 • Måndag och fredag 7 - 16
 • Tisdag 7 - 19
 • Onsdag och torsdag 11 - 19
 • Lördag 9 - 15
 • Söndag stängt

Stängt

 • Långfredagen, påskafton, påskdagen, annandag påsk
 • Första maj
 • Kristi Himmelfärds dag
 • Nationaldagen 6 juni
 • Midsommarafton, midsommardagen
 • Alla helgons dag
 • Nyårsafton, nyårsdagen
 • Trettondagen

Öppen på Allhelgonaafton och Trettondagsafton.

Kort och bom på Hultet

Kortläsare till HultetFör att lämna grovavfall på kommunens återvinningscentral Hultet krävs ett särskilt passerkort. Däremot krävs det inget kort för att lämna förpackningar eller elskrot som faller under producentansvaret. Kortet har ingen kod utan det räcker med att hålla upp kortet framför avläsaren och bommen öppnas.

 

Hultetkortet gäller i våra kranskommuner

Nu kan du använda ditt kort till Hultet på återvinningscentraler i Göteborg, Härryda, Mölndal, Ale, Kungsbacka och Partille kommun. Tänk på att kontrollera vilka öppettider och sorteringsregler som gäller för den återvinningscentral du tänker besöka. Läs mer här.

Klicka här för att läsa mer om Göteborgs Stad återvinningscentraler

Klicka här för att läsa mer om Härryda kommun återvinningscentral

Klicka här för att läsa mer om Mölndals stad återvinningscentraler

Klicka här för att läsa mer om Partille kommun återvinningscentral

Klicka här för att läsa mer om Kungsbackas återvinningscentraler

Klicka här för att läsa mer om Ale återvinningscentral

Du kan köra grovsopor till Alingsås också

Du som bor i Lerums kommun har från och med den 1 juni möjlighet att åka till Alingsås återvinningscentral, Bälinge med ditt grovavfall och farliga avfall. Det gäller även omvänt – bor du i Alingsås är du välkommen till återvinningscentralen Hultet. 

Gör så här!

Vill du utnyttja den här möjligheten ansöker du om ett kort till återvinningscentralen, Alingsås. Ansökningsblankett hittar du här. Inom någon vecka får du ett kort med posten.

Dina inkörningar på Alingsåskortet registreras på ditt Hultetkort och dras från dina 20 årliga besök.

Bälinge återvinningscentral

Bälinge åvc har öppet måndag och torsdag 7-19, tisdag, onsdag och fredag 7-16 och lördag 8-14, telefon 0322 - 61 70 80. Mer information kan du läsa på

Klicka här för att läsa mer om Alingsås återvinningscentral, Bälinge

När du är på Hultet, tänk på ...

 • att följa personalens anvisningar
 • att plocka isär det avfall som består av olika fraktioner om det är möjligt
 • att hålla barnen under uppsikt. Hultet är en "farlig" plats där det kan vara trångt och många förare kanske är ovana att köra med släpkärra
 • att inte låta bilen gå på tomgång
 • att inte röka inom området
 • att inte ta med saker från återvinningscentralen

Fordon max 3,5 ton

Innanför bommen till återvinningscentralen för egen sortering är det inte tillåtet med fordon över 3,5 ton.

Hushållen i Lerum

Som renhållningsabonnent får du 20 nya fria infarter till Hultet per år. Därefter kostar det 250 kronor per gång. Vid varje tillfälle kan du lämna cirka två kubikmeter sorterat grovavfall, trädgårdsavfall, återvinningsmaterial, elskrot och farligt avfall.

Villaägare

Du som bor i villa och har eget renhållningsabonnemang får också ett eget Hultetkort. De villaägare som har delat abonnemang delar också Hultetkort. Om ni vill ha var sitt kort måste ni ansöka om detta.

Flis

Du är välkommen att hämta flis till din trappa eller infart (max 2 hinkar per hushåll) på återvinningscentralen Hultet eller vid följande återvinningsstationer;

- Floda, Säveåvägen, vid gamla reningsverket.
- Gråbo, panncentralen, Hjällsnäsvägen 13
- Stenkullen, mellan Stenkulan och sportcentrum
- Tollered, återvinningsstation
- Sjövik, Utängsvägen

Tidigare har det funnits flis att hämta vid miljöstationen på Stationsvägen i Lerum. Miljöstationen och flisen kommer att flyttas i januari till förmån för det nya parkeringshuset som kommer att byggas. När vi vet var flisen kommer att placeras i Lerum återkommer vi. 

De gröna sandlådor som står utställda är endast till för punktinsatser och halkbekämpning vid just den backen eller plats som lådan står.

Hyresgäster

Hyresvärden avgör hur grovavfall hanteras. Om du inte har något Hultetkort, kontakta din hyresvärd.

Bostadsrättsföreningar

Boende i en bostadsrättsförening eller annan förening som har gemensamt renhållningsabonnemang tar gemensamt beslut om hur grovavfallet ska hanteras.

Värdehandling

Passerkortet till återvinningscentralen Hultet är en värdehandling som är knutet till din fastighet eller lägenhet. Om du flyttar ska passerkortet till Hultet lämnas till Lerums kommun, Medborgarkontoret KomIn, 443 80 Lerum. Om du av någon anledning behöver ett nytt kort, kostar det 100 kronor.

Ansökan/anmälan

Första gången du ansöker om ett passerkort till Hultet kan du välja att besök Medborgarkontoret KomIn, kommunhuset Bagges torg i Lerum eller skicka in ansökan per brev. Skulle du förlora detta kort och vill ansöka om ett nytt kort görs det på Medborgarkontoret KomIn. Vid frågor kan du kontakta oss på telefon 0302-52 20 00 eller på e-post: komin@lerum.seansökningsblankett.

Företag

Företag från Lerums kommun får mot avgift lämna sorterat grovavfall och trädgårdsavfall. Lämnat avfall faktureras enligt gällande renhållningstaxa. Ett Hultetkort för företag kostar 100 kronor. Det kan köpas över disk hos Medborgarkontoret KomIn, kommunhuset vid Bagges Torg i Lerum. Därefter kostar ett besök på ÅVC Hultet 250 kronor per besök. Företag får INTE lämna farligt avfall på Hultet. Ansökan om företagskort kan även göras på ansökningsblankett - se länk nedan.