Nu är det nya bostadsbolagets första hyreshus invigt

Publiceringsdatum : 2017-06-30

Det heter visserligen Aspenäs Villastad AB (AVAB*), med det är hela kommunens allmännyttiga bostadsbolag och det första uppförda och ägda hyreshuset ligger i Gråbo. Fredag 30 juni invigdes det.

Dennis Jeryd invigningstalar i GråboInvigningstal av kommunalråd Dennis Jeryd.Foto av: Stefan Larsson

Under en enkel invigningscermoni där kommunalråd Dennis Jeryd talade fick inbjudna (kommande hyresgäster, entreprenörer och bouleföreningens medlemmar) framhöll han hur stolt han var att dessa 20 bostäder (tio till nyanlända och tio till ordinarie bostadsmarkand) nu kan invigas. Inflyttning sker i juli.

- Det är många människor som har arbetat målmedvetet, med stor flexibilitet och samarbetsvilja för att få de här bostäderna på plats ... Ordet kommun kommer av latinets communis, som betyder gemensam. Att bygga ett samhälle är något vi gör gemensamt. Tillsammans, med medmänsklighet, hjärta och samarbete.

Där bostäderna nu står var tidigare boulebanor. Dessa har nu återskapats på platsen bredvid - fyra nya banor och ett helt nytt litet klubbhus.

*AVAB är en förkortning av Aspenäs Villastad AB, ett bolag som Lerums kommun haft vilande och som därför snabbt kunde startas när behovet av hyreslägenheter i kommunen ökade under 2016. AVAB arbetar för hela Lerums kommun, och inte enbart för området Aspenäs.