Dags att välja skola för elever som börjar årskurs 6

Publiceringsdatum : 2018-01-10

Du som har barn som börjar årskurs 6 hösten 2018, nu är det dags att lämna önskemål om skola. Innan du väljer kan du gå på informationsmöten i våra kommunala skolor.

Det finns sju kommunala skolor och en fristående skola att välja mellan i kommunen. För att göra det lättare att välja bjuder vi i januari in till informationsmöten där vi berättar mer om varje skola och dess inriktning.

Val till årskurs 6 kan göras under perioden 2018-01-10 – 2018-02-14. Du ansöker på Lerums kommuns webbsida via e-tjänst lerum.se/valavskola. Här har du möjlighet att välja den skola där du önskar att ditt barn ska gå i.

Ska ditt barn börja i en fristående skola eller i en skola i annan kommun? I så fall behöver du logga in och ange att du avstår skolval.

Information om skolvalet och tider för informationsmöten hittar du på lerum.se/valavskola.

Elever som går i F-9-skolor (Ljungviksskolan, Lekstorpsskolan, Röselidsskolan och Stenkulan) behöver inte välja skola igen, men om du vill ändra val av skola använder du e-tjänsten enligt ovan.

Sista ansökningsdag för skolvalet är den 14 februari.

Informationsmöten

Gråbo

• Gemensam träff för Lekstorps-, Ljungviks- och Röselidsskolan på Röselidsskolan tisdag 23 januari klockan 18.30

Lerum

• Torpskolan onsdag 31 januari klockan 18.30
  • Rydsbergsskolans grundskola onsdag 24 januari klockan 18.00
  • Rydsbergsskolans grundsärskola onsdag 24 januari klockan 18.30

Floda

• Alléskolan tisdag 30 januari klockan 18.30

Stenkulan kommer inte att ha något planerat informationsmöte. Önskar du information om Stenkulans verksamhet inför skolvalet kontaktar du skolan.