Dyslexiveckan på Lerums bibliotek

Publiceringsdatum : 2017-09-21

Dyslexiveckan är i år den 2-8 oktober 2017. Uppmärksamma läs- och skrivsvårigheter på din skola, ditt bibliotek eller helt enkelt där du är.

Lerums bibliotek uppmärksammar veckan framför allt under två kvällar.

Onsdag 4/10 klockan 19

Träffa specialpedagog och logoped. Carola Lindbom och Camilla Schmidt Gradin från Team Tal och Språk i Lerums kommun berättar om sin verksamhet. De ger stöd åt pedagoger i förskola och skola i arbetet med barn och elever som har språk-, läs- och skrivsvårigheter.
Dessutom: Författarbesök - möt barn- och ungdomsboksförfattaren Magnus Ljunggren som skrivit många populära böcker och som själv har dyslexi.

Torsdag 5/10 klockan 19

Anpassad arbetsplats. Arbetsgivaren har skyldighet att anpassa arbetsplatsen för arbetstagare med dyslexi. Hur det går till berättar Mattias Agndal, sektionschef på arbetsförmedlingen i Lerum. Informationen vänder sig till:

• dig som har dyslexi,
  • dig som är arbetsgivare, privat eller kommunalt.

Dessutom: Dyslexiförbundet Västra Götaland visar två nya kortfilmer om anpassning av arbetsplatser, ”Orden på jobbet”.

Kvällarna är samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan och Västra Götalandsregionen.