Häng med på vandring längs Säveån

Publiceringsdatum : 2017-03-15

Västkuststiftelsen arrangerar årligen gemensamma vandringar vänder sig till alla som under trevliga former vill lära sig mer om vår natur och våra naturreservat. Två av årets vandringar i Västsverige går genom Säveåns naturreservat.

Om det inte står något annat så kostar det inget att följa med. Det krävs inte heller några förkunskaper. Men med skor och kläder anpassade efter väder samt matsäck och en stor portion nyfikenhet får man mest behållning av vandringen. Hela programmet finns också på Västkuststiftelsens hemsida: www.vastkuststiftelsen.se

Vårvandring utmed Säveån

Lördag 29 april klockan 09:40-12:15. Ta tåget till skogen. Tillsammans upplever vi Säveåns natur och pratar om vad det är vi ser utmed stigen. Vi går bland sippor på slingrande stigar och bitvis på spänger som är nyanlagda. Barn är också välkomna. Vandringen är ca 3,5 km och relativt lättgången, dock finns det trappor. Vi pausar vid ån så ta med matsäck/fika. Vi kommer nog att få se vissa spår från bäverns aktivitet. Samling strax före kl. 09:00 vid Göteborgs central för de som vill ta tåget därifrån till Floda station. (Den aktuella tidtabellen är inte fastställd när programmet trycks. Eventuellt går ett tåg 09:05 som är framme 09:31 i Floda). Guidningen startar vid Floda station 09:40 och avslutas vid Stenkullens station ca 12:15. Guide är Catharina Larsson (telefon: 0701-52 76 15). Föranmälan till guiden via SMS senast dagen före vandringen. Det kan vara fuktigt så rejäla skor är bra. Vandringen görs i samarbete med Naturskyddsföreningen i Göteborg.

Kvällsvandring längs Säveån

Torsdag 11 maj klockan 18-21. En ca tre timmar lång vandring bland sippor och vårfåglar i Säveåreservatet. Vi samlas vid Floda station (närmast sjön) kl. 18:00 och går sedan längs Säveån på den nyrenoverade vandringsleden till Stenkullen. Där kan de som vill ta tåget tillbaka till Floda. Ta med kläder efter väder, matsäck för en fika och kikare. Guide är Hasse Österman (telefon: 0702-91 81 71 eller 0302-319 34).