Lerum har nytt städavtal

Publiceringsdatum : 2017-09-05

Lerums kommun har tecknat avtal med ny städleverantör. Skaraborgs städ tar över efter Sodexo i månadskiftet oktober/november 2017.

Förutom ISO-certifiering är Skaraborgs städ Svanenmärkt sedan 2008. Det betyder att företaget ligger i täten när det gäller att förbättra städmetoder, rengöringsmedel och transporter för att minimera påverkan på miljön.

Avtalsmässigt är det inga större förändringar vad det gäller städfrekvens och kvalitetskrav. Skillnaden jämfört med tidigare avtal är att Lerum har ställt krav på hur fort de får städa. Den så kallade avverkningstakten får inte understiga ett visst antal kvadratmeter per timma, beroende på typ av verksamhet.

- Vi hoppas att det ska ge en bättre arbetsmiljö för de anställda och bättre kvalitet för de som vistas i våra lokaler, säger Maria Lindberg, verksamhetschef Lerums kommun.