Hygienveckan vecka 38 betonar rena händer på arbetsplatsen

Publiceringsdatum : 2017-09-14

Under nästa vecka uppmärksammar Lerums kommun Hygienveckan, som pågår 18-22 september. Årets tema är rena händer på arbetsplatsen, då det gör att du kan skydda både dig själv och andra mot sjukdomar.

Kampanjen syftar till att få alla medvetna om hur man med enkla medel kan göra skillnad för sin egen – och andras – hälsa. Goda vanor gäller oavsett vad det är för en arbetsplats, om det är en förskola eller en skola, en fabrik, ett kontor eller något annat – även vuxna kan drabbas av smitta.

Affisch med tips på hur du tvättar händerna.Att arbeta med hygien är ett ständigt aktuellt tema, och för att vi ska få friskare arbetsplatser och samhälle behöver vi alla vara med och bidra. Lerums kommun vill därför ta tillfället i akt och visa hur man enkelt kan medverka. Därför har Lerums kommun gjort en affisch som går att ladda ner, skriva ut och sätta upp på arbetsplatser. Eller hämta en affisch på KomIn, Kommunhuset, Bagges Torg, Lerum.  För det är tillsammans som vi gör skillnad.