Föreläsning med fokus på kemikalier och barn

Publiceringsdatum : 2015-09-08

De val vi gör är viktiga för våra barn och deras framtid. Kom och lär dig mer om hur du kan fasa ut gifter ur barns vardag!

Forskning och media gör oss mer och mer uppmärksamma på riskerna med kemikalier i vår vardag bland annat i mat, textilier, byggnadsmaterial och leksaker.

Föreläsning måndag 21 september

Måndagen den 21 september kl 18-20 Fri entré. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Föreläsare för föräldrar och allmänhet Gradängsalen (G120), huset Granen i Lerums Gymnasium.

Miljöjournalist Anna Froster

Miljöjournalisten Anna Froster pratar om varför vi blivit offer för det skenande kemisamhället – och vad vi kan göra åt det, både politiskt och som enskilda konsumenter och föräldrar.
”Ingenting blir sig likt sedan mannen med den radioaktiva pistolen hälsat på hemma hos Anna. Hon ger sig ut på en upptäcktsresa som för alltid förändrar hennes syn på allt från dammtussar och stekpannor till hårschampo och barnvagnar.”

Ditt vardagsliv på molekylnivå

Anna Froster är frilansjournalist och biolog. Under arbetet med boken Den flamsäkra katten forskade hon sitt vardagsliv på molekylnivå. Det ledde till många skrämmande och absurda upptäckter om den kemiska värld vi alla lever i. Anmäl dig gärna på facebookevenemanget Föreläsning för föräldrar och allmänhet - Gifter i barns vardag