Människorna bakom flyktingströmmen - föreläsning

Publiceringsdatum : 2017-02-23

Asylrättsjuristen och debattören Viktor Banke kommer till Lerums bibliotek och berättar om människor, den farofyllda vägen till Sverige och mötena med myndigheterna. Föreläsningen är på tisdag den 28 februari klockan 19. Det är fri entré, men begränsat antal platser. Gratisbiljetter hämtas på biblioteket.

Flyktingfrågan har kommit att genomsyra många samhällsdiskussioner. Med stort engagemang berättar asylrättsjuristen och debattören Viktor Banke om människorna det handlar om, den farofyllda vägen till Sverige och mötena med myndigheterna.

Viktor Bankes första bok Andrum, kommer ut senare i vår, och handlar om makthavare och medier, om det breda stödet för mottagandet, men också om hur de restriktiva rösterna som vädjar till folks rädsla har blivit starkare. Har vi kunnat ge de asylsökande skydd eller är det Sverige som behövt andrum från flyktingvågen?

Viktor Banke är född 1984 och är biträdande jurist på Thomas Bodström Advokatbyrå. Han har under de senaste åren varit en av de mest framträdande rösterna i flyktingdebatten.

För arrangemanget står Lerums bibliotek och Kultur & Fritid, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.