Symboliskt första spadtag för Herrgårdsbacken i Floda

Publiceringsdatum : 2017-10-05

Det fortsätter att byggas i Lerums kommun. Idag togs det första spadtaget på platsen där sammanlagt 80 bostäder ska byggas i Herrgårdsbacken, Floda.

Framtida lägenhetsinnehavare, politiker, intresserade Flodabor och byggpersonal var med för att se hur de fyra styrande kommunalråden tog det första spadtaget. Det var förstås mest symboliskt eftersom grävmaskiner en tid redan har bearbetat marken. Även idag var arbetet i full gång.

Kommunordförande Dennis Jeryd höll ett inledningstal där han bland annat berörde nyttan av att blanda boendeformer, något som andra boendeprojekt i kommunen också gör.

- Ett hållbart samhälle är ett inkluderande samhälle. I Herrgårdsbacken samsas hyresrätter med bostadsrätter. Det motverkar polarisering och stärker dynamiken, kreativiteten och attraktiviteten, summerade Dennis Jeryd.

Tillställningen avslutades med en gemensam fika, vilket passade många den här soliga höstdagen.

Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i december 2018.

Klicka på länken under Mer information om du vill du läsa mer om Herrgårdsbacken.