Trygghet i den mörka årstid

Publiceringsdatum : 2017-11-23

Med gemensamma krafter går nu kommunen tillsammans med Polisen, Räddningstjänsten, Civilförsvarsförbundet och Securitas ut för att öka säkerheten och trygghet i vintertid.

Lördag den 16 december samlas dessa fem aktörer utanför Ica Kvantum i Hulan i Lerum för att sprida kunskap inom respektive specialområde. Från kommunen kommer samhällsvägledarna i kundcenter KomIn att var på plats.

Tider: Klockan 10-13 och Securitas har hunduppvisning klockan 11-12.

I skydd av mörkret rör sig inbrottstjuvar gärna. Med fler tända ljus ökar risken för bränder. December är en spännande nedräkning till jul och nyår, inte minst för barnen, därför är det extra viktigt att ta vara på tiden och skaffa sig kunskap för att förhindra brott och olyckor.

Den 1 advent var det nationella Brandvarnardagen – då vi alla uppmanas att testa så att brandvarnaren fungerar. Titta gärna på räddningstjänstens film här om hur du kontrollerar brandvarnaren.