Växtrums designers klara

Publiceringsdatum : 2016-11-23

Säsongen 2017 är det Gunnel Carlson och Gerben Tjeerdsma som ska förvandla två nya platser i centrala Lerum till prunkande gröna Växtrum.

Gunnel Carlson till vänster och Gerben Tjeerdsma till höger med grönska i bakgrundenNu är det klart! Gunnel Carlson och Gerben Tjeerdsma heter 2017 års designers i Växtrum i Lerum.

Gunnel Carlson är Gunnel med hela landet sedan det populära tv-programmet Gröna Rum.

- Jag tycker att Växtrum är en sån bra idé, att skapa en plats, en trädgård för folk som bor i kommunen, det vill jag vara en del av. Jag är ju trädgårdsjournalist, så det här är väl inte min grej egentligen, men det är en så spännande utmaning. Och får jag en idé kan jag genomföra den. Och en idé har jag, säger Gunnel Carlson.

Gerben Tjeerdsma är kanske inte lika känd hos allmänheten som Gunnel, men han har ett grundmurat rykte i trädgårdssverige för sina botaniska kunskaper. Med 17 år som trädgårdsmästare i Botaniska trädgården, sju år på Universeum, den egna Gerbianska trädgården vid Råda Säteri och ett otal botaniska resor till avlägsna kontinenter, gillar Gerben att använda sina kunskaper för att matcha annorlunda växter med utmanande miljöer

- Det är en ära att bli utvald att göra en trädgård, särskilt samma år som Gunnel Carlson. Vi har jobbat ihop förut och det ska bli roligt att också jobba tillsammans med frivilliga i växtrumsteamet. Det är människorna du jobbar med som ger dig inspiration och idéer.

I februari är det dags för uttagning till Växtrumsteamen – alla som bor eller arbetar i Lerums kommun och vill anlägga en Växtrumsplan tillsammans med Gunnel och Gerben är välkomna att söka. Intresseanmälan är öppen redan nu på www.växtrumilerum.se