Vernissage två i Smittande oro och mod

Publiceringsdatum : 2017-02-27

Onsdag den 1 mars klockan 12 är det dags för vernissage nummer två i konstprojektet om yttrandefrihet - Smittande oro och mod. Då avtäcks Kendell Geers konstverk i Dergårdsfoajén i Lerum.

Det är det andra av fyra konstnärers verk skapade för projektet. Invigningstalare är Marie Sjödin, andre vice ordförande i beredningen för kultur och fritidsfrågor.

Under våren finns ett gediget programutbud kopplat till projektet Smittande oro och mod. Den 28 februari kommer Viktor Banke och föreläser om flyktingvågen och den 27 mars pratar Rebecka Bohlin om hur vi kan tackla näthatet. Den 2 mars arrangeras ett kommungemensamt seminarium i Kungsbacka där bland andra curatorn Jörgen Svensson och konstnären Kendell Geers medverkar. Seminariet är gratis och det finns fortfarande platser kvar. Anmäl er till kultursamordnare Elin Tollbom.

Kendell Geers konstverket visas den 1-14 mars i Dergårdsfoajén i Lerum. Smittande oro och mod är ett konstprojekt som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet.

De kommuner som deltar i projektet är Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lilla Edet, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Projektet drivs gemensamt av de tolv deltagande kommunerna och genomförs med stöd från Kultur- och fritidschefsnätverket i Göteborgsregionen.