Bild på glada ungdomar. Foto av: Istock/Amnesty
Föregående Nästa Spela Pausa

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Kuben levereras

  Elever till Stockholm och Raoul Wallenbergs dag

  Fem elever från Estetiska programmet åker på fredag till Stockholm för att representera Lerums Gymnasium i samband med Raoul Wallenbergs dag. Under året har Estetiska programmet deltagit i projektet "Varje människa kan göra skillnad", ett sammarbete mellan Raoul Wallenberg Academy och Friends. Resultatet kommer att visas för allmänheten i Kungsträdgården. Utställningen invigs på fredag 27 augusti…

 2. Idrottsschema

  Nu finns ett schema för höstens idrottslektioner. På schemat kan du se vad din klass ska göra på idrottslektionen vecka för vecka, till exempel om ni ska ha utomhusidrott, simma, gå till skolans gym. Har du frågor om färgschemat för idrottslektionerna kontaktar du idrottslärarna.

 3. Bilder från fjällvandringen 2015

  Bilder från årets fjällvandring

  Ett glatt gäng nyligen hemkomna från kursen Naturguidning 1. Ett par dagar på Besseggen i Norge är verkligen ingen dålig start på terminen! Se bilder från äventyret i bildgalleriet. (Naturguidning 1 kan läsas som individuellt val.)

 4. bild på schema

  Se ditt schema på lerum.se/gymnasium/schema

  Gymnasiets schemaläggare arbetar för fullt med höstens schema. Under terminens första två veckor kan det ske förändringar i ditt schema. För att se det korrekta schemat, se www.lerum.se/gymnasium/schema . Saknar du någon kurs eller har du frågor om ditt schema, prata med din mentor.

 5. skolstart

  Skolstart 18 augusti

  Tisdagen den 18 augusti är det upprop för alla elever på Lerums Gymnasium. Klockan 8.30 samlas årskurs 2 och 3. Upprop för elever i årskurs 1 är klockan 10 och 11. Årskurs 2 och 3 Klockan 8.30-10.00 samlas årskurs 2 och 3 i klassrum, se anslag vid ingångarna. Årskurs 1 Uppropet för årskurs 1 är i Dergårdsteatern (bredvid biblioteket). Förutom samlingen i Dergårdsteatern får du under tisdagen…

 6. Fredagen den 4 juni 2015 var det utspark för våra studenter på Lerums Gymnasium.

  Grattis till studenten!

  Fredagen den 5 juni klocka 13.00 var det utspark för Lerums Gymnasiums 428 studenter. Vi vill därför passa på att tacka alla studenter för dessa fina år och lycka till i framtiden! Bilder från studentdagen finns på hemsidans bildgalleri eller på  Lerums Gymnasiums facebooksida !