Bild på glada ungdomar. Foto av: Istock/Amnesty
Föregående Nästa Spela Pausa

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. skolstart

  Skolstart 18 augusti

  Tisdagen den 18 augusti är det upprop för alla elever på Lerums Gymnasium. Klockan 8.30 samlas årskurs 2 och 3. Upprop för elever i årskurs 1 är klockan 10 och 11. Årskurs 2 och 3 Klockan 8.30-10.00 samlas årskurs 2 och 3 i klassrum, se anslag vid ingångarna. Årskurs 1 Uppropet för årskurs 1 är i Dergårdsteatern (bredvid biblioteket). Förutom samlingen i Dergårdsteatern får du under tisdagen…

 2. Fredagen den 4 juni 2015 var det utspark för våra studenter på Lerums Gymnasium.

  Grattis till studenten!

  Fredagen den 5 juni klocka 13.00 var det utspark för Lerums Gymnasiums 428 studenter. Vi vill därför passa på att tacka alla studenter för dessa fina år och lycka till i framtiden! Bilder från studentdagen finns på hemsidans bildgalleri eller på  Lerums Gymnasiums facebooksida !

 3. ljusgrönt miljöpris 2015

  Lerums ljusgröna miljöpris 2015

  För andra året i rad har Lerums ljusgröna miljöpris delats ut. Den 28 maj utsågs Hållbart studentboende i Stenkullen till vinnare av Lerums ljusgröna miljöpris 2015. 2015 års miljöpris går till Ellen Sjöstrand och Elin Olsson från teknikprogrammet årskurs 3 som tillsammans med Sven Henriksson, Jutabo AB och Mikael Sonnsjö Arkitektkontor AB vann Lerums ljusgröna miljöpris. De har tillsammans…

 4. Student 2012

  Student 2015

  Fredagen den 5 juni är det studentavslutning på Lerums Gymnasium. Läs mer om dagen här! Klockan 8.30-13.00 Avgångsklasser samlas med mentorer och lärare i respektive klassrum. Eleverna fotograferas. Lunch serveras och äts klassvis med mentorer och andra i klassen undervisande lärare. Lite stipendieutdelning och annat kul äger rum. Förmiddagen avslutas med en gemensam samling i aulan.

 5. Gruppbild från studentbalen 2015

  Se gruppbilden från balen!

  Torsdagen den 21 maj var det dags för Lerums Gymnaisums studentbal. Kvällen började med att studenterna samlades på Götaplatsen och då passade vi på att ta en (stor) gruppbild. Sex högupplösta vidvinkelbilder kombinerade som tillsammans genererade en 117 megapixelsbild. Zooma in och hitta sig själv! Klicka här för att se bilden .

 6. Studentbalen 2015.

  Studentbalen 2015

  Torsdagen den 21 maj var det äntligen dags för den årliga studentbalen på Valand i Göteborg. 335 unga vuxna fick ett minne för livet. Se bilder från tillställningen här!