Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. skolstart 19 augusti 2014

  Skolstart

  Tisdagen den 19 augusti är det upprop för alla elever på Lerums Gymnasium. Klockan 8.30 samlas årskurs 2 och 3. Upprop för elever i årskurs 1 är klockan 10 och 11. Årskurs 2 och 3 Klockan 8.30-10.00 samlas årskurs 2 och 3 i klassrum, se anslag vid ingångarna. Årskurs 1 Uppropet för årskurs 1 är i Dergårdsteatern (bredvid biblioteket). Förutom samlingen i Dergårdsteatern får du under tisdagen…

 2. studentfirare 2014

  Skolavslutning och skolstart

  Onsdagen den 11 juni är det skolavslutning för alla elever i Lerum. På Lerums Gymnasium är det gemensam avslutning i idrottshallen klockan 10. Vi önskar alla en riktigt trevlig sommar och hälsar eleverna välkomna igen den 19 augusti. Mer information om skolavslutning och upprop finns under läsårstider.

 3. Studenten 2014

  Studenten 2014

  Stort grattis till alla våra fantastiska studenter! Vi önskar er all lycka i framtiden och tack för att vi fick dela en så fantastisk och glädjerik dag med er! Bilder från dagen finns i vårt bildgalleri.

 4. Lerums Gymnasium står högt i kurs bland invånarna

  Invånarna i kommunen är nöjda med gymnasieskolan, utbildningsmöjligheter, idrotts- och motionsanläggningar, och vatten och avlopp. Det visar den senaste medborgarundersökningen som Lerum deltog i. Lerum får goda resultat i jämförelse med övriga 131 kommuner, som deltog i Statistiska centralbyråns undersökning våren 2013. Utmärkande är gymnasieskolan som får det åttonde bästa…

 5. Studentbal 2014

  Studentbal 2014

  Torsdagen den 22 maj var det bal för 2014 års avgångselever. I strålande sol samlades studenterna på Götaplatsen för att därefter gå ner till Valand. Se bilder från samlingen på Götaplatsen i bildgalleriet.