Bild på glada ungdomar. Foto av: Istock/Amnesty
Föregående Nästa Spela Pausa

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. bild för öppet hus

  Välkommen på öppet hus!

  Vad ska du göra nästa höst? Kom till öppet hus på Lerums Gymnasium så blir det enklare att välja. Eller varför inte kontakta oss för att boka in ett personligt besök när det passar dig. Kom och testa hur det är att studera på Lerums Gymnasium under en helt vanlig skoldag!

 2. bild med elev som sjunger och texten visst finns vi!.

  Visst finns vi! - Estetiska programmet

  Estetiska programmet på Lerums Gymnasium har fallit bort ur ”Vad ska jag välja”-katalogen på sidan 32. Men visst finns vi!  Läs mer om Estetiska programmet här . Hela vårt utbildningsutbud hittar du på sidan 106 i "Vad ska jag välja".

 3. Elev talar in sin krönika/Radio flodas logga

  Samarbete med radio Floda

  Mellan oktober och januari kan du på måndagar lyssna på journalistikelevernas personliga krönikor i Radio Floda. Samhällsprogrammet-journalistik har inlett ett samarbete med radio Floda. Varje måndag klockan halv åtta i programmet "Gomorron Floda" kan du höra personliga krönikor av samhällseleverna från journalistikprofilen. APP - Radio Floda för IPhone  | APP - Radio Folda för…

 4. Svenska mässan

  Besök oss på gymnasiedagarna

  Den 7-9 oktober är det åter dags för Gymnasiedagarna på Svenska Mässan i Göteborg.  Besök vår monter och träffa lärare, elever och skolledning från Lerums Gymnasium. Du hittar oss i monter F02:29, i början av mässhallen! Vi ses! Läs mer om gymnasiedagarna på www.gymnasiedagarna.se Öppettider: Tisdag 7 oktober 08.30-20.00 Onsdag 8 oktober 08.30-20.00 Torsdag 9 oktober 08.30-18.00

 5. Världens barn, logga

  Konsert för Världens Barn

  Lotta Engberg leder konserten för Världens Barn på söndag. På konserten deltar musikelever från årskurs 3 på Lerums Gymnasium och barn från kulturskolan och Lekstorpsskolan. Konserten hålls söndag 5 oktober klockan 15.00-17.30 på Dergårdsteatern och arrangeras av Lions Club Floda-Gråbo och Rotaryklubbarna i Lerum.