Bild på glada ungdomar. Foto av: Istock/Amnesty
Föregående Nästa Spela Pausa

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Björn Fryklund

  Grattis Björn Fryklund – utsedd till bästa trummis!

  Läraren och trummisen Björn Fryklund har utsetts till världens bästa trummis inom musikgenren progressive rock. Under en månad har tidningen Progsphere haft en omröstning om vem som är världens bästa trummis 2014. Av 20 nominerade trummisar, som har släppt en skiva i år, är vinnaren Björn Fryklund! Grattis Björn, hur känns det? – Det är helt fantastiskt! Jag har följt omröstningen sedan dag ett.

 2. scen ur 2014 års luciafirande

  Se Luciafilmen 2014

  Fredagen den 12 december bjöd Estetiska programmets musikelever på en Lucia-och julkonsert för alla elever och personal på gymnasiet. Missade du Luciafirandet eller vill du se det igen? Se filmen från konserten här eller på musikinriktningens webbsida. Musikinriktningens webbsida .

 3. kampanj för skriv för frihet

  Skriv för frihet

  Onsdagen den 10 december uppmärksammade Samhällsvetenskapsprogrammet Amnestys kampanj "Skriv för frihet". Under dagen informerade elever om "Skriv för frihet". Här fanns också möjlighet att skriva på vykort för att stötta de fem fall som ingår i kampanjen. Läs mer om Amnestys kampanj | Se en film med Martin Schibbye , som pratar om värdet att inte känna sig bortglömd i fängelset Lerums…

 4. Pennor

  Prova-på-dag på Estetiska programmet

  Lördagen den 17 januari 2015 bjuder Estetiska programmet in elever från årskurs 9 till en kreativ dag på programmet. Ta med dig kompisarna eller kom själv. Du väljer själv vilken workshop du vill gå. Vi vågar lova att det blir en spännande dag!

 5. öppet hus på Lerums Gymnasium

  Välkommen på öppet hus!

  Vad ska du göra nästa höst? Kom till öppet hus den 21 januari så blir det enklare att välja. Eller varför inte kontakta oss för att boka in ett personligt besök när det passar dig. Kom och testa hur det är att studera på Lerums Gymnasium under en helt vanlig skoldag!

 6. Fyra av eleverna på Barn- och fritidsprogrammet som är med och startar upp förskolan.

  Barn- och fritidsprogrammet startar öppen förskola

  Tillsammans med Barn- och fritidsprogrammet startar Lerums kommun upp en öppen förskola. Förskolan kommer att bedrivas i samarbete med eleverna på programmet. – Det här är en del av elevernas undervisning och utbildning mot en barnskötarexamen säger läraren Petra Bohlin som är med och startar upp verksamheten. Förskolan håller till i Andersstugan på Lerum Andersvägen 86 och är öppen på tisdagar…