Bild på glada ungdomar. Foto av: Istock/Amnesty
Föregående Nästa Spela Pausa

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Välkommen till årets Bikupa

  Torsdagen den 5 februari klockan 16.30-19.00 är det "Bikupa" på Lerums Gymnasium. Ett tillfälle för vårdnadshavare och elever i årskurs 1 att träffa undervisande lärare. Under kvällen får elever och föräldrar möjlighet till feedback från undervisande lärare i elevens alla kurser. Studie- och yrkesvägledare, specialpedagoger och ansvarig för individuella valen kommer också att vara på plats under…

 2. öppet hus på Lerums Gymnasium

  Välkommen att besöka oss!

  Kom och testa hur det är att studera på Lerums Gymnasium under en helt vanlig skoldag! Kontakta oss för att boka in ett personligt besök när det passar dig.

 3. bild på schema

  Idrottsschema våren 2015

  Nu finns ett schema för vårens idrottslektioner. På schemat kan du se vad din klass ska göra på idrottslektionen vecka för vecka, till exempel om ni ska ha utomhusidrott, simma, gå till skolans gym. Har du frågor om färgschemat för idrottslektionerna kontaktar du idrottslärarna.

 4. Björn Fryklund

  Grattis Björn Fryklund – utsedd till bästa trummis!

  Läraren och trummisen Björn Fryklund har utsetts till världens bästa trummis inom musikgenren progressive rock. Under en månad har tidningen Progsphere haft en omröstning om vem som är världens bästa trummis 2014. Av 20 nominerade trummisar, som har släppt en skiva i år, är vinnaren Björn Fryklund! Grattis Björn, hur känns det? – Det är helt fantastiskt! Jag har följt omröstningen sedan dag ett.

 5. scen ur 2014 års luciafirande

  Se Luciafilmen 2014

  Fredagen den 12 december bjöd Estetiska programmets musikelever på en Lucia-och julkonsert för alla elever och personal på gymnasiet. Missade du Luciafirandet eller vill du se det igen? Se filmen från konserten här eller på musikinriktningens webbsida. Musikinriktningens webbsida .

 6. kampanj för skriv för frihet

  Skriv för frihet

  Onsdagen den 10 december uppmärksammade Samhällsvetenskapsprogrammet Amnestys kampanj "Skriv för frihet". Under dagen informerade elever om "Skriv för frihet". Här fanns också möjlighet att skriva på vykort för att stötta de fem fall som ingår i kampanjen. Läs mer om Amnestys kampanj | Se en film med Martin Schibbye , som pratar om värdet att inte känna sig bortglömd i fängelset Lerums…