Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen.

I dagsläget är vi cirka 1450 elever och 170 i personalen. Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Tobaksbolagen jobbar allt mer med att utforma sina produkter för att locka nya, unga kunder. Glamorösa och målgruppsanpassade förpackningar är en viktig del av strategin. Med snuset förpackat som vackra puderdosor vill man göra snusning attraktiv för unga kvinnor. Och smala cigaretter förpackade likt läppstift ska ge en air av sofistikerad flärd till dess användare.

  A Non Smoking Generation till gymnasiet

  På torsdag den 4 september kommer A Non Smoking Generation och besöker Lerums Gymnasium. Alla skolans elever får en föreläsning om tobaksodling, barnarbete, miljöförstöring och fattigdom. Föreläsningarna är en del i arbetet med en rökfri skola. Plats Dergårdsteatern. 09:00-10:00      årskurs 2 10:30-11:30      årskurs 1…

 2. Idrottsschema

  Nu finns ett schema för höstens idrottslektioner. På schemat kan du se vad din klass ska göra på idrottslektionen vecka för vecka, till exempel om ni ska ha utomhusidrott, simma, gå till skolans gym. Har du frågor om färgschemat för idrottslektionerna kontaktar du idrottslärarna.    

 3. bild på schema

  Se ditt schema på lerum.se/gymnasium

  Gymnasiets schemaläggare arbetar för fullt med höstens schema. För att se det korrekta schemat, se www.lerum.se/gymnasium/schema (Schemat på Vklass är inte uppdaterat). Under terminens första två veckor kan det ske förändringar i ditt schema. Saknar du någon kurs eller har du frågor om ditt schema, prata med din mentor.

 4. skolstart 19 augusti 2014

  Skolstart

  Tisdagen den 19 augusti är det upprop för alla elever på Lerums Gymnasium. Klockan 8.30 samlas årskurs 2 och 3. Upprop för elever i årskurs 1 är klockan 10 och 11. Årskurs 2 och 3 Klockan 8.30-10.00 samlas årskurs 2 och 3 i klassrum, se anslag vid ingångarna. Årskurs 1 Uppropet för årskurs 1 är i Dergårdsteatern (bredvid biblioteket). Förutom samlingen i Dergårdsteatern får du under tisdagen…

 5. studentfirare 2014

  Skolavslutning och skolstart

  Onsdagen den 11 juni är det skolavslutning för alla elever i Lerum. På Lerums Gymnasium är det gemensam avslutning i idrottshallen klockan 10. Vi önskar alla en riktigt trevlig sommar och hälsar eleverna välkomna igen den 19 augusti. Mer information om skolavslutning och upprop finns under läsårstider.