Vår vision är: Utmaning - Utveckling - Framgång. Hos oss ska du utmanas på den nivå du befinner dig och utvecklas i din egen takt för att kunna nå framgång i de mål du satt upp. Vi erbjuder en mängd utbildningar inom olika områden.

Lektioner i skolan, distanskurser, validering av yrkeskunskaper, prövning, flexibla studier - vad passar dig? Vi har yrkesutbildningar som vård- och omsorgsutbildning, trafiklärarutbildning, hovslagarutbildning, och individuella lärlingsutbildning, gymnasie- och grundskolekurser, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. dam i rullstol

  Nu öppnar vi för validering till undersköterska

  Pågår t.o.m. 20141017

  sep 12 2014

  50 nya jobb som undersköterska erbjuds just nu i Lerums kommun. Därför erbjuder vi dig som arbetat minst ett år inom vården en kortare utbildning för att få examen som undersköterska. Du kan söka redan i dag 12 september, fram till 17 oktober. Kontakta studie och yrkesvägledare på telefon 0302-52 15 16, eller e-post annelie.levin@lerum.se

 2. Elever studerar via surfplatta

  Litteraturlista för höstens kurser

  jul 18 2014

  Ska du läsa hos oss i höst? Då hittar du litteraturlistan under menyn UTBILDNING. Nytt för i år är att de fleta av kursböckerna är interaktiva, och kan användas via din dator, surfplatta eller mobil, och att de kostar mindre än hälften av tidigare kurslitteratur. Du kan också lyssna på böckerna direkt i mobil/dator, samt göra självrättande träningsuppgifter. Mer information ges på uppropet.

 3. Tårta

  Särvux 10 ÅR!

  sep 05 2014

  Nu firar Särskild utbildning för vuxna 10 ÅR! i Lerum. Det blir tårtkalas i utbildningens lokaler, och vi ser fram emot 10 nya fina år med alla härliga elever. För mer information, klicka här : 

 4. Glada elever vid dator

  Ansökningsperioder 2014

  Pågår t.o.m. 20140609

  maj 05 2014

  Ansökningsperiod och terminstider för fristående kurser läsåret 2014-2015: För ansökning till fristående kurser, klicka här: För terminstider, klicka här: