Lerums vuxenutbildnings vision är: Utmaning - Utveckling - Framgång. Hos oss ska du utmanas på den nivå du befinner dig, utvecklas i din egen takt, vare sig det är supersnabbt eller långsamt, för att kunna nå framgång i de mål du satt upp. Vi är en del av det livslånga lärandet.

Du kan studera med lärarledda lektioner, på distans i egen takt, göra en prövning, eller studera med extra stöd.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Arbetar på hög höjd

  Ansök till GR vux

  apr 12 2014

  Nu har ansökningarna till GR-vux yrkesutbildningar öppnat. På GRvux.se hittar du de yrkesutbildningar du kan söka just nu.  Övriga kurser och utbildningar för dig som bor i Lerums kommun kan sökas från 5 maj - 9 juni. Vilka kurser som blir aktuella kommer att publiceras här, samt skickas till samtliga hushåll i Lerums kommun via Lerums tidning, 30 april.

 2. Bok och hav

  Studie- och yrkesvägledning stängd

  Pågår t.o.m. 20140505

  apr 17 2014

  Studie- och yrkesvägledningen håller stängt mellan Skärtorsdag kl. 12.00 till måndag 5 maj kl 8.00. Då öppnar även ansökningarna till höstens kurser och utbildningar. Välkommen åter!

 3. Elev i samtal med rektor

  Öppet Hus

  maj 14 2014

  Lerums vuxenutbildning har Öppet hus för dig som vill ha hjälp med ansökan och ställa frågor 14 maj 16.00-19.00. Välkommen! På Öppet hus kan du träffa studie- och yrkesvägledare för samtal, och administrativ personal som hjälper dig som vill med att göra din ansökan. Rektor från Lerums vuxenutbildning, och utbildningsledare från Folkuniversitetet kommer att vara med för att svara på dina frågor.

 4. Live and Learn

  Prövning av kurs

  feb 10 2014

  Nu kan du ansöka om prövning i de kurser som ingår i vårt utbud när som helst. Vi har kontinuerlig ansökan till prövning.  Vill du pröva en gymnasial kurs kontaktar du Folkuniversitets exepdition i Lerum. Vill du pröva en kurs inom vård- och omsorg kontaktar du Lerums vuxenutbildnings

 5. Glada elever vid dator

  Ansökningsperioder 2014

  Pågår t.o.m. 20140609

  maj 05 2014

  Ansökningsperiod och terminstider för fristående kurser läsåret 2014-2015: För ansökning till fristående kurser, klicka här: För terminstider, klicka här: