Vill du bli vintercyklist

Tillhör du dem som cyklar till och från jobbet under vår, sommar och höst, men ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och halt? Skulle du vilja testa att cykla under vintern? Nu har du som boende i Lerums kommun möjlighet att bli vintercyklist.

Som deltagare utrustas du med vinterdäck och reflexväst. Vi hjälper dig med bytet till vinterdäcken. Att välja cykeln istället för bilen minskar dina kostnader för resor. Ett extra plus är de hälsoeffekter som cyklingen ger.

Som vintercyklist får du:

  • dubbdäck
  • däckbyte
  • reflexväst

Så här går det till

Anmäl ditt intresse via anmälningslänken längst ner på den här sidan, senast den 10 oktober. Du får sedan meddelande om du har blivit uttagen att bli en av vintercyklisterna eller inte. Antalet platser är begränsat.

Deltagarna i projektet åtar sig att cykla till och från jobbet minst tre dagar per vecka under perioden 1 december till 31 mars, och att varannan vecka rapportera om sitt cyklande via ett särskilt webbformulär.

Förra årets projekt

Under vintern 2016/2017 deltog 350 cyklister runt om i Västra Götaland och Region Halland, varav 33 personer Lerum. Många tyckte att det var givande att delta. I filmen överst på den här sidan kan du höra några av vintercyklisterna berätta hur det är att cykla på vintern.

Frågor och funderingar?

Kontakta Khaled Al-Abdullah, projektenheten Lerums kommun

Vintercyklist är ett samarbete mellan Lerums kommun, Göteborgsregionens kommunalförbund och Västra Götalandsregionen.

Mer information