Res mer klimatsmart med smart app

Utmana dig själv, dina vänner och familj att resa mer klimatsmart. Med gratisappen Smart får du mer poäng ju mer hållbart du reser. På ett enkelt och roligt sätt utmanas du, dina vänner och familj att resa mer hållbart genom olika tävlingar och utmaningar.

Appen är gratis och generar poäng för hållbara resor som att gå, cykla eller åka kollektivt. Förutom att bränna kalorier, spara bensin och därmed koldioxid, så tjänar du poäng som belönas med priser och rabatter. Du laddar ner appen på din mobiltelefon där du hämtar dina appar, sök på Smart i Sverige.

Lokala res- och transporttjänster

I april 2017 lanseras lokala res- och transporttjänster för Lerum i SMART-appen. Poängen du får genom att resa klimatsmart kan du från och med april använda till att handla i lokala butiker i Lerum eller för att använda fler lokala res- och transporttjänster. Smart-appen är en del i projektet Hållbara attraktiva stationssamhällen som finansieras av Vinnova.

Tävlingar

Leaderboard - mest poäng belönas

SMART belönar de som reser hållbart. Alla är med i tävlingarna, och de som tjänar mest poäng för antingen cykel och gångresor eller kollektivtrafikresor vinner ett pris. Tävlingen startar om varje månad så du har flera chanser att vinna.

Individuella utmaningar

Alla är olika och baserat på din resprofil och möjligheter, kommer SMART att skicka individuella utmaningar till dig. Till exempel: Res 5 kilometer eller mer med kollektivtrafik på helgen. Om du klarar utmaningen så får du ett pris.