Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Rivnings- och byggavfall

I bygg och rivningsavfall finns en rad miljöstörande ämnen. Det är därför viktigt med bra rutiner vid nybyggnad, ombyggnad och rivningar, för att dessa ämnen inte ska hamna i miljön.

Vid ny- och ombyggnad ska olika sorters avfall hanteras var för sig så att de blir lätta att sortera i exempelvis brännbart, icke brännbart, återvinningsbart och farligt avfall som hanteras för sig.

För att detta ska ske på ett så bra sätt som möjligt ska bland annat en rivningsanmälan med rivningsplan och miljöbesiktning göras till Miljö och byggnadsnämnden innan rivning får ske. 

Här lämnar du farligt avfall

Privatpersoner kan lämna sitt farliga avfall till återvinningscentralen Hultet. Läs mer om farligt avfall via länken under Mer information.  

Information om företagsavfall i Lerums kommun, transportörer, mottagare, regler, finns under fliken Ladda hem. Information finns också på Länsstyrelsens och Miljösamverkans hemsidor. Miljösamverkan är ett regionalt samverkansprojekt för kommuner i Västra Götaland, som bland annat arbetar med verksamhetsavfall. 

För mer information, kontakta Sektor samhällsbyggnad.