Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Återanvändning och återbruk

Som ett led i att minska avfallsmängderna finns flera sätt att lämna in gamla, men fortfarande användbara, saker som du vill bli av. Dels kan du lämna överblivet byggmaterial på Hultet, dels kan du lämna in till de olika Second hand- insamlingsställena. Därigenom gör du en insats för miljön genom att spara resurser, dessutom är dina gamla saker nya för andra.

Lämna saker för återbruk

På Hultet kan du lämna överblivet byggmaterial för återbruk. Det går bra att lämna exempelvis isolering, takpannor, dörrar, fönster med karm, diskbänkar, handfat, köksinredningar, vvs-varor, kakel och klinker med mera. Fråga personalen så hjälper de dig om du har några frågor.

Materialet går sedan vidare till Återbruket som är en del av Kretsloppsparken Alelyckan i Göteborg. För att läsa mer om Återbruket, gå till länken under Mer information. 

Vill du läsa mer om varför och på vilket sätt Lerums kommun strävar efter att minska avfallet och uppmuntra till återbruk, gå till fliken Minska ditt avfall. 

TaGe

Container för återbruk finns på Hultet. Vi kallar den TaGe, för Ta och ge. Där kan du lämna användbara saker som kan komma till nytta för någon annan. Du får ta med saker därifrån för eget bruk.

  • Packa upp saker du lämnar. Lämna inte i kartonger då det är svårt att se vad som finns.
  • Kläder lämnas i första hand i klädboxarna.
  • Stora möbler kan inte lämnas, det finns inte plats för det. Annonsera istället om att du skänker bort dem.

Mer information