Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Lämna Second hand i Lerums kommun

Har du kläder och saker som du har tröttnat på, men som fortfarande är fullt användbara? Här får du reda på vart du kan lämna dina saker, som kommer andra till användning. I Lerums kommun finns flera sätt för dig att lämna på olika ställen. Bland annat kan du lämna Second hand till Farligt avfall-bilen som kommer fyra gånger per år.

Lämna begagnade kläder och prylar till Myrorna och Emmaus

Lerums kommun har tecknat ett avtal med Myrorna, som tar emot användbara saker som exempelvis kläder, skor, leksaker, husgeråd, mindre möbler med mera i en container inne på återvinningscentralen Hultet. Myrorna är en del av Frälsningsarmén, men har en egen funktion, organisation och ledning. De gåvor som samlas in säljs främst i någon av deras butiker i Sverige. Men för att säkra att så stor del som möjligt återanvänds säljs främst textil, men även en mindre del inredning, utomlands.

Emmaus är en global solidaritetsrörelse med en egen organisation i Sverige. För mer information om hur Myrorna och Emmaus arbetar klicka på länkarna längst ner på sidan. Bland länkarna finner du också Emmaus insamlingsställen, som oftast ligger i anslutning till återvinningsstationerna som tillhör FTI (Förpacknings -och tidningsinsamlingen).

Insamling av Second hand på Hultet

Ska du besöka Hultet så passa även på att lämna saker till Second hand-insamlingen. Emmaus har en behållare för begagnade kläder uppställt vid återvinningsstationen till vänster om huvudentrén till Hultet. Myrorna har insamling i en container bland de övriga containrarna för återbruk och återvinning. Du kan också lämna saker i vår Ta och Ge container. 

Lämna Second hand till Farligt avfall-bilen 

När Farligt avfall-bilen kommer till Lerums kommun kan du även lämna second hand dit. Bilen kan vara din länk till second hand. Till Second hand-bilen kan du bland annat lämna porslin, dukar, väskor, klockor, verktyg, böcker, ramar, leksaker, kläder, spel. Men sakerna får inte vara större än att de kan bäras av en person. Det du lämnar förmedlas vidare till en hjälporganisation som säljer grejerna och på så sätt hjälper andra.

Under Mer information längst ner på sidan finner du tider och datum som bilen kommer till Lerums kommun.