Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Dina abonnemang och fakturor för avfall, vatten och avlopp

Detta är inloggningssidan för dig som har abonnemang för avfall eller kommunalt vatten och avlopp. I e-tjänsten kan du bland annat rapportera in din vattenmätarställning.

Hur du loggar in på Mina sidor

Privatpersoner

Som privatperson kan du logga in på Mina sidor på två sätt i e-tjänsten på den här sidan. Antingen anger du ditt personnummer och kundnummer. Kundnumret finner du på din senaste faktura. Du kan också logga in med Bank-id.

Företagsabonnenter

Företagsabonnenter anger organisationsnummer under rubriken Personnummer. Ange två nollor före organisationsnumret. 

På Mina sidor finner du

  • Information om dina abonnemang och hämtdag för ditt hushållsavfall.
  • Dina fakturor.
  • Tjänst där du kan rapportera in din vattenmätarställning.

Längst ner på den här sidan hittar du dokument som innehåller:

  • Förklaring av avfalls-, vatten och avloppsfakturan.
  • Informationsbrev.

Har du läst av mätarställningen rätt?

Ta en extra titt på din vattenmätare för att vara säker på att du har angett rätt mätarställning. Läs av de svarta siffrorna eller siffrorna i det svarta fältet på vattenmätaren. 

Om din årsförbrukning har ökat eller minskat med mer än 30 procent så får du upp en varning. Den är till för att göra dig uppmärksam på att du har förbrukat mer eller mindre än beräknat utifrån din nuvarande årsförbrukning.

Fjärravlästa vattenmätare

För de fastigheter som har fått en fjärravläst vattenmätare installerad betyder det att den inte längre behöver läsas av manuellt. Du som fastighetsägare behöver inte skicka in några årsavläsningar. Det sker nu automatiskt.

Observera att du fortfarande behöver läsa av och lämna in en flyttavläsning av vattnet vid ägarbyte.