Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Glesare tömning

Ett hushåll kan ansöka om att få sophämtning var fjärde vecka i stället för ordinarie med tömning varannan vecka. Det är miljö- och byggnadsnämnden som kan bevilja glesare tömning.

Ladda ner ansökningsblanketten under rubriken "Ladda hem" och skicka in den till Lerums kommun eller använd dig av e-tjänsten genom att klicka på länken här strax ovan. Vi behandlar din ansökan så fort vi fått in den.

Villkor

Grundkraven för att få glesare tömning är att du tar hand om ditt matavfall, antingen genom separat insamling i brunt kärl (abonnemanget ”Matavfall till biogas”) eller med godkänd skadedjurssäker varmkompost. Har du inte insamling av matavfall sedan tidigare beställer du ett brunt matavfallskärl genom att kontakta kommunens kundcenter KomIn på telefonnummer: 0302 - 52 10 00 alternativt genom e-postadressen kommun@lerum.se

För att kompostera organiskt matavfall hemma måste du skicka in en skriftlig anmälan till Miljöenheten. Hemkompostering ska ske i en godkänd och skadedjurssäker varmkompost.