Ekebacken

Ekebacken är ett gruppboende för personer med demens i Floda som ligger i lugna och rofyllda villaområden med närhet till sjön Sävelången.

 

Det är cirka 15 minuters promenad till tåg och buss. Flexlinjen har hållplats utanför Ekebacken. Goda parkeringsmöjligheter finns också.

Boendet

Ekebacken är ett boende för personer med demens och består av 20 lägenheter, fördelat på två plan. Här finns gemensamhetsutrymmen samt uteplats/balkonger. Vissa lägenheter har egen uteplats eller balkong.

Personal

På Ekebacken arbetar undersköterskor och vårdbiträden. De är tillgängliga dygnet runt. 
En sjuksköterska arbetar på Ekebacken dagtid måndag till fredag, övrig tid finns ett mobilt sjukskötersketeam att tillgå. En läkare från Närhälsan Floda vårdcentral är knuten till boendet och finns tillgänglig varje vecka.
Enhetschefen har det övergripande ansvaret för verksamheten.

Omsorg

Vår vision är ett individuellt bemötande och våra värderingar, som är hjälpsamhet, engagemang och kompetens, går som en röd tråd i det dagliga arbetet. Vi arbetar aktivt med individuella bemötandeplaner.

Vi arbetar med kontaktmannaskap och varje boende har en kontaktperson.
Syftet med kontaktmannaskapet är bland annat att med stor respekt för den boendes integritet och självbestämmande öka möjligheterna till ett förtroendefullt förhållande mellan den boende, dess närstående och personalen.
Kontaktpersonen upprättar också en genomförandeplan tillsammans med den boende, dess närstående och sjuksköterska.

Vi serverar morgonfika, frukost, förmiddagskaffe, middag, kvällsmat, kvällskaffe och nattsmörgås för den som önskar. På helger har vi ofta extra god mat och dukar trevligt.

Aktiviteter

Ekebacken har en äldrepedagog som har till uppgift att erbjuda aktiviteter varje dag måndag till fredag, där de boende själva får önska aktiviteter. Även personalen har inplanerade aktiviteter.

Plats på Ekebacken beviljas av kommunens biståndshandläggare.

Klicka här för att komma till biståndshandläggare >>