Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Höjdenhemmet

Höjdenhemmet är ett äldreboende som ligger i ett lugnt grönområde med naturen inpå knutarna och samtidigt med närhet till Lerums centrum och kommunala kommunikationsmedel.

Det finns goda parkeringsmöjligheter utanför äldreboendet.

Boendet

Höjdenhemmet består av fem enheter med totalt 54 lägenheter.

Regnbågen, Rosengången och Solgången har totalt 38 lägenheter varav nio är tvårumslägenheter.

Carl Larsson och Grönkulla är gruppboenden för personer med demens och har vardera åtta enrumslägenheter.

Inom varje enhet finns gemensamhetsutrymmen samt fina uteplatser. Vissa lägenheter har även egen uteplats eller balkong.

Inom äldreboendet finns ett kök med matsal, samlingssalar för såväl större som mindre sociala aktiviteter och umgänge, en frisörsalong samt tillgång till fotvård. Det finns även en mindre kiosk i huset där man kan köpa hygienartiklar samt choklad och godis.

Lerum centrum ligger cirka 1,5 km från Höjdenhemmet. Det finns även möjlighet att boka och åka flexlinjen som stannar utanför entrén.

Aktiviteter

Högläsning av dagstidning och böcker, bingo, spel, bowling, boule både för inom- och utomhusbruk, frågesport, gymnastik, SPA-dagar, caféverksamhet, musikunderhållning, tematräffar, klädförsäljning med mera.
Gudstjänst hålls varannan vecka.

Personal

På varje enhet arbetar undersköterskor och vårdbiträden. Två sjuksköterskor arbetar på Höjdenhemmet dagtid måndag till fredag och övrig tid finns joursjuksköterska att tillgå. På Höjdenhemmet finns en vaktmästare. Två enhetschef och två enhetssamordnare har övergripande ansvar för verksamheten.

Omsorg

All omsorg om den boende utgår ifrån den enskildes individuella behov av hjälp- och stödinsatser i det dagliga livet. Vi arbetar med kontaktmannaskap och varje boende har en kontaktperson. Syftet med kontaktmannaskapet är bland annat att med stor respekt för den boendes integritet och självbestämmande öka möjligheterna till ett förtroendefullt förhållande mellan den boende, anhöriga/närstående och personalen.

Plats i särskilt boende beviljas av kommunens biståndshandläggare.

Klicka här för att komma till biståndshandläggare >>