Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Korttidsboende Aggegården

Aggegårdens korttidsboende är en insats för barn och ungdomar enligt LSS, §9:6. Aggegårdens korttidsboende ligger med närhet till natur och sjöar och på gångavstånd till Gråbo centrum. Där det finns butiker och kommunikationsmöjligheter.

Boendet

Vi eftersträvar en hemlik miljö i anpassade lokaler. Där vi bland annat lagar all mat själva. Aggegården har plats för 8 personer åt gången, alla får då sitt egna sovrum. Utöver det finns det allrum, lekrum, datarum och musikrum. Utanför har vi en gård med många möjligheter. 

Personal

På Aggegården finns det personal dygnet runt och vår samordnare jobbar dagtid i huset. Personalgruppen som består av 10 personer är anställda som habiliteringspersonal.  

Omsorg

Vår fokus ligger i att se möjligheter och inte hinder. Vi arbetar utifrån varje persons genomförandeplan som är utarbetad efter individens speciella behov och utvecklingsmöjligheter. Varje person får stödpersoner som har hand om inskolning. Vi samarbetar även med personens nätverk som anhöriga och skola.

Aktiviteter

Vår målsättning är att erbjuda personen en meningsfull och rolig fritid, till exempel läger, anpassad efter dennes behov, intresse och önskemål. I kombination med detta strävar vi efter att få bra gruppsammansättningar där personerna får socialt utbyte av varandra. Vår anpassade buss underlättar utflykter.