Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Servicebostad enligt LSS

Lägenheterna ligger ofta samlade i samma hus eller kringliggande hus. Serviceboendet är en mellanform mellan helt ordinärt boende och i egen lägenhet och en lägenhet i gruppbostad.

Självständighet och stöd

Syftet med servicebostaden är att personer med funktionsnedsättningar skall ha möjlighet att bo självständigt och samtidigt ha tillgång till stöd, service och omvårdnad.
Som boende i servicebostad har man tillgång till gemensamma utrymmen för gemenskap och service.  

Boendet

Våra servicebostäder består av 3 till 18 lägenheter. Serviceboendena består både av fastigheter där samtliga lägenheter är servicelägenheter eller ordinära lägenhetsfastigheter med ett antal integrerade servicelägenheter. I vissa fall finns tvättmaskin i lägenheten eller så finns det gemensam tvättstuga. I nära anslutning finns gemensamhetsutrymme med kök. 

Stöd och service

På boendet ges stöd och service för den dagliga livsföringen. Stödet utformas individuellt i samarbete med den boende och dennes evtuella företrädare. Målet är att stödja den boende till ett så självständigt liv som möjligt. De boende skall känna trygghet och tillit till personalen, som i sin yrkesroll ska främja självständighet och medbestämmande. 

Personal

Boendet är bemannat dygnet runt. 

Aktiviteter

De boende erbjuds stöd och hjälp i att utföra individuella aktiviteter. Det finns även möjlighet till gemensamma aktiviteter och social samvaro. 

Våra servicebostäder

 • Brahevägen, Driftsansvarig Nytida
  Brahevägen 3c
  448 30 Floda
 • Floda C
  Rurik Holmsväg 4
  448 30 Floda
 • Frödingsvägen
  Frödingsvägen 9
  443 31 Lerum
 • Loftet
  Aggetorpsvägen 1a
  443 43 Gråbo
 • Seatons allé
  Vikenvägen 1
  443 32 Lerum
 • Mjörnbo Allé
  Mjörnbo Allé 3
  443 43 Gråbo