Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Brandskydd och sotning

Att tämja eld förändrade människans livsvillkor radikalt. Med elden som värmekälla kunde plötsligt platser med kallare klimat tas i besittning. Att elda i våra hem är fortfarande lika aktuellt - men det gäller att vara försiktig.

Elden förändrade även människans kost: Möjligheten att koka och grilla förbättrade maten, underlättade näringsupptaget och möjliggjorde nyttjandet av grödor som tidigare ansetts helt oätliga. Eld kunde vidare användas som skydd mot farliga djur, som värmekälla, vid tillverkning av verktyg, bränning av lergods och belysning.

Risker med eld

Eld kan också vara farligt. Därför måste vi alla hantera eld varsamt i samhället och ha ett förebyggande brandskyddsarbete.
I vänstermenyn kan du läsa mer om vilka regler som gäller och vad du kan tänka på för att förhindra olyckor.

GÖSAB utför sotningen i Lerums Kommun på uppdrag av Räddningstjänsten Storgöteborg. Du blir kontaktad av GÖSAB när det är dags för sotning. Om du misstänker att sotningen har uteblivit av någon anledning, har du som fastighetsägare också ett ansvar att ta kontakt med sotningsdistriktet.