Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Beställa radonmätning

Beställning för långtidsmätning av radon i inomhusluft bör göras före den 1 oktober och fram till den 31 januari. Det är för att en långtidsmätning ska hinnas med under mätsäsongen som pågår under eldningssäsongen från 1 oktober till och med 30 april.

Hur länge ska mätdosorna sitta uppe?

Mätdosorna ska sitta uppe i minst två, helst tre månader under mätsäsongen
1 oktober till och med 30 april. Dosorna måste därför sättas upp senast den sista februari för att ett årsmedelvärde för radon i bostadens inomhusluft ska kunna beräknas. Årsmedelvärdet är viktigt eftersom det är detta värde som jämförs med riktvärdet för radon i bostäder som är 200 bequerel per kubikmeter inomhusluft, bequerel per kubikmeter.

Här kan du beställa radonmätning

Lerums kommun vill erbjuda sina kommuninvånare en enkel service för att mäta radon i sina bostäder och länkar därför till företag som utför radonmätningar och som är ackrediterade av Swedac.

Radonova webbsida för att beställa radonmätning för villa

Radonovas webbsida för att beställa radonmätning för flerbostadshus

Eurofins webbsida för att beställa radonmätning

Radonanalyss webbsida för att beställa radonmätning

Andra företag som mäter radon i luft

Du kan vända dig till andra företag än de som anges ovan. Laboratorier som är ackrediterade för mätning av radon i luft kan du hitta hos Swedac. Länk till Swedacs söksida hittar du under rubriken Mer information.

Mer information