Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

E-tjänsten mittbygge

Via mittbygge.se hittar du, enkelt det mesta som är värt att veta från idé och planering till bygget och boendet. Här bidrar bland andra Boverket och Lantmäteriet med kunskap från sina specialområden. Med hjälp av mittbygge är det enkelt att till exempel söka bygglov – direkt via Internet.Att bygga kräver planering, kontakter, kunskaper och inte minst tillgång till information om lagar och regelverk.

Orange knapp med texten sök bygglov på nätet via mittbygge.se.Både före och under bygget är det många praktiska detaljer att hantera som materialval och byggkonstruktioner. Tidigare kunde det ta tid att leta information och få besked om allt. Nu finns informationen och olika tjänster tillgängliga 24 timmar per dygn på mittbygge.se.

Syftet med e-tjänsten är att ge information och vägledning för att du ska kunna genomföra din bygglovsprocess snabbare, enklare och utan onödiga överraskningar. I första hand vänder sig mittbygge.se till privatpersoner, men andra grupper kan ha nytta av att använda den.

E-tjänster och information

Mittbygge.se rymmer tjänster och fakta utan reklaminslag. En stor del av innehållet gäller oavsett var i Sverige du bygger eller bor. På mittbygge.se kan du både söka bygglov och göra bygganmälan. Information om den egna fastigheten kan hämtas enkelt och även äldre byggritningar kan nås från vissa arkiv. Det finns stöd för beräkning av boendekostnad, val av värmesystem och materialval.

Så går det till

På mittbygge.se finns information att läsa inför en ansökan. Med hjälp av enkla guider fyller du i din ansökan via nätet. När registreringen är genomförd överförs ansökan automatiskt till vald kommun. Ärendet kan sedan följas och hanteras, till exempel via "Mina Engagemang", en tjänst som hjälper dig att hålla ordning på dina ärenden och följa hur långt de kommit i handläggningsprocessen. Information om förändringar i ärendets status kan ske via sms och e-post. Inloggning och underskrift görs digitalt med e-legitimation.

Samarbete mellan myndigheter, kommuner och företag

Mittbygge.se och dess tjänster har tagits fram av flera offentliga myndigheter, kommuner och privata företag med den gemensamma ambitionen att skapa ett stöd för medborgarna. På mittbygge.se är information från flera offentliga aktörer samlat på ett och samma ställe. Här finns fakta från olika branschorganisationer, myndigheter och kommuner skrivet på ett enkelt sätt. Informationen uppdateras fortlöpande för att följa gällande lagar och förordningar. Vidareutveckling av av tjänsterna sker i nära samarbete med anslutna kommuner och sköts av företaget Mittbygge. Boverket, Lantmäteriet samt Sveriges Kommuner och Landsting står bakom.

Enklare hantering

Genom att hjälpa, vägleda och svara på frågor bidrar mittbygge.se och dess tjänster till bättre förståelse och hantering om bygglovsprocessen. När du använder tjänsten mittbygge.se kan du fortlöpande få meddelanden i ärendets gång. Även kompletteringar som behöver göras kan ske via mittbygge.se.

Klicka här för att komma till Lerums kommuns sidor på mittbygge.se.