Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Ombyggnad av hus E och F på Sävegården

Enligt 2018-års lokalbehovsplan som sektor Stöd och Omsorg upprättat, kommer behovet av platser på äldreboende öka med ca 100 platser under de 10 kommande åren. Delar av Sävegården kommer därför att renoveras och byggas om för att skapa ca 30 nya platser.

Bakgrund

Sävegården i Floda är ett äldreboende bestående av ett flertal byggnader, som benämns hus A-F,  med olika byggnadsår.

Det är endast hus E och F som kommer renoveras och byggas om.

Hus E är en fristående byggnad mellan Ekbacken (hus F) och hus A. Hus E var tidigare ett äldreboende men som på senare tid använts för boende till ensamkommande barn samt för Integrationsenhetens mottagande. Hus F kallas Ekebacken och används idag som äldreboende med inriktning demensvård.

Vad ska hända?

Hus E kommer renoveras och i hus F kommer en mindre anpassning för att skapa två avdelningar med tio lägenheter i varje istället för som nu, fyra avdelningar med fem lägenheter på varje avdelning.

Tidplan

Vår entreprenör Peab Byggservice arbetar just nu invändigt med rivning och utvändigt med gården mellan Hus E och Ekebacken. Arbetena kommer att fortsätta året ut och vi räknar med att huset ska vara färdigt för inflytt i slutet av januari 2022.

Frågor?

Har du frågor kring projektet är du välkommen att ringa Lerums kundcenter KomIn på telefon 0302-52 10 00 eller maila till kommun@lerum.se