Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Bostäder i Norra Hallsås

Bostadsområdet Norra Hallsås började planeras före kommunens Vision 2025. Ett hållbart byggande på naturens villkor passar ändå rätt in i visionens anda.

HalssmycketUnder snart femton år har Norra Hallsås försiktigt bebyggts med hyresrätter, bostadsrätter, parhus och villor som både smälter in i den orörda naturen och sticker ut med sin originalitet. Mitt i området ligger den populära förskolan, byggd med högsta miljöklass.

När kommunen började planera för ett hållbart bostadsområde var vi tidigt ute i Sverige. Vi fick på ett sätt uppfinna och experimentera fram ett hållbart byggande. Gemensamt med samarbetspartners siktade vi framåt och löste problemen efterhand. Bland annat gick kommunen in med medel för att dra kollektivtrafik till Norra Hallsås.

Fler bostäder på gång

Just nu pågår planeringen av bostadsprojektet, Mjuka Böljan. Mjuka böljan ligger i områdets sydvästra del och här planeras åtta parhus i en mjuk båge som följer naturens former.

Kommunen håller också på att ta fram ett förslag till detaljplan för skolan i norra Hallsås. Syftet är att bygga en grundskola F - 9 och en särskola. Skolan kommer ha möjlighet att ta emot ca 800-1 000 elever och vi planerar för att skolan ska vara klar till höstterminen 2024.

Det är Jutabo bostadsutvecklaren som bygger och just nu pågår försäljning. Du kan läsa mer bostadsprojekten och försäljningen på www.jutabo.se.