Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Skadade och döda djur

När vilda djur är skadade och behöver avlivas hänvisar kommunen till Polisen. Polisen tar kontakt med jaktlag eller lämplig skytt. Döda hästar och sällskapsdjur kan lämnas till ett företag för kremering eller energiåtervinning. De kan också grävas ner om man följer kommunens anvisningar.

Döda hästar och sällskapsdjur kan grävas ner

För att undvika smittspridning måste döda djur tas om hand på ett säkert sätt. Det finns olika företag som är specialiserade på att ta hand om döda hästar och mindre sällskapsdjur. Sällskapsdjur och hästar kan även grävas ner på en annan plats om man följer kommunens anvisningar. Även aska från döda sällskapsdjur kan grävas ned på din egen mark. 

Skadade eller döda vilda djur

Hittas döda vilda djur kan Statens veterinärmedicinska anstalt vara intresserade av att obducera dessa. Information och formulär för detta finns om du klickar på länken nederst på sidan.

Döda djur som ligger olämpligt kan tas omhand av ansvarigt jaktlag. Hänvisa till Polisen som kan ta kontakt med aktuellt jaktlag. På allmän plats kan även kommunens parkenhet kontaktas via kommunens växel.