Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Floda centrum

Arkitekttävlingen som hölls 2013 var ett första steg i en nu pågående omvandling av Floda centrum. Marken i centrala Floda regleras av ett antal detaljplaner. Samtliga måste ändras i åtminstone någon del för att förslagen ska kunna genomföras.

Här kan du se masterplanen för Floda centrum och läsa tillhörande utvecklingsplan.

Här kan du se den preliminära etappindelningen av centrumutvecklingen. Detaljplaner för Herrgårdsbacken och Ruriks Holms väg är först ut för att ge ett behövligt tillskott av bostäder och därmed underlag för service och handel. 

Övriga etapper innehåller Centrum, Lilla ön, Centrumbacken, Garveriet och stationsområdet. Framtagandet av nya detaljplaner för övriga etapper kommer att påbörjas under 2018, med fokus på Centrumbacken, Floda torg och Blå torget. Varje etapp beräknas ta två till tre år att detaljplanera. Samtidigt är delprojekten "Spindelskogen", en aktivitetspark vid sjöpromenaden nedanför Herrgårdsbacken och Blå torget, en mötesplats vid Säveån invigda och klara att leka och umgås i.