Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Livsmedel

Vi vill må bra av den mat vi äter och känna oss trygga med de livsmedel vi köper eller äter ute, oavsett om det är på en restaurang, inom äldreomsorgen eller i skolan.

I Lerums kommun finns drygt 300 verksamheter som hanterar livsmedel på något sätt. Miljöenheten kontrollerar de som säljer, tillagar eller serverar livsmedel. Genom att besöka verksamheterna, ställa krav där det behövs och ge information till verksamheterna bidrar vi till målet. Målet är att du som konsument ska känna dig trygg med att maten du köper är bra och att du inte blir lurad av felaktiga menyer och märkningar.

Matförgiftning

Om du misstänker att du blivit matförgiftad bör du kontakta miljöenheten så fort som möjligt. Tänk på att ju snabbare du anmäler desto större sannolikhet att det finns mat kvar i verksamheten som vi kan provta och skicka på analys. Använd gärna vårt formulär nedan för att anmäla matförgiftning.
Klicka här för att anmäla matförgiftning via formulär.

Du kan även ringa till oss på telefonnummer 0302-52 14 61, 0302-52 14 92 eller skicka e-post till miljoenheten@lerum.se

 

Allergiska reaktioner

Om du får en allergisk reaktion av något du ätit trots att du försökt undvika det du inte tål bör du kontakta oss så snart som möjligt. Använd gärna formuläret nedan för att anmäla en allergisk reaktion
Klicka här för att fylla i formulär för att anmäla en allergisk reaktion.

Du kan även ringa till oss på telefonnummer 0302-52 14 61, 0302-52 14 92 eller skicka e-post till miljoenheten@lerum.se

 

Klagomål på livsmedelshantering eller annat

Har du klagomål på hur livsmedel hanteras i någon verksamhet eller andra klagomål på verksamheter som hanterar livsmedel kan du göra det till oss. Använd gärna formuläret nedan för ditt klagomål.
Klicka här för att fylla i formulär för att lämna klagomål på livsmedelshantering.

Du kan även ringa till oss på telefonnummer 0302-52 14 61, 0302-52 14 92 eller skicka e-post till miljoenheten@lerum.se

 

 

För livsmedelsföretagare

Läs om hur du anmäler en ny livsmedelsverksamhet under rubriken Starta livsmedelsföretag.