Spindelskogen - en unik lekplats i Floda

Spindelskogen ligger i Spindelparken, Floda, vackert beläget vid Sävelången. Ni som inte redan varit i Spindelskogen, planera in det. Den är väl värd ett besök. Lekplatsen finns bakom biblioteket i Floda, Rurik Holms väg 1.

Barnen gav förslag

Efter att Flodaborna återkommande hade uttryckt en längtan efter en gemensam plats för lek, startade Lerums kommun en dialog med barnen där kommunen utredde vad som var önskvärda och viktiga inslag i en framtida lekpark för dem. Baserat på resultatet av denna dialog togs tre skissförslag fram som barnen därefter fick rösta om. Den första etappen blev klar 2015.

Spindelskogen blir större 

I december 2017 invigdes etapp två i lekplatsen Spindelskogen i Floda, efter att Pead har byggt ut den nya delen av lekparken under hösten. Huvudattraktionen i den nya delen är en större rutschkana. Det finnas en rutschkana för mindre barn, små studsmattor och små ekollonhus. Dessutom finnas större klätterstubbar, mindre stubbar för balans och ett uteklassrum. Den nya delen av parken har också kompletteras med ett utegym och en sitt- och grillyta. Barn på klätterstubbarFoto av: Mattias Jansson