Spindelskogen - en unik lekplats i Floda

Trots regn och rusk kom flera hundra barn i alla åldrar till invigningen av Spindelskogen i Floda fredagen den 27 november.

Kommunalråden Lill Jansson och Dennis Jeryd , höll i invigningstalet och lämnade sedan över till elever från skolorna i Floda för att klippa bandet. När bandet var klippt rusade barnen in för att pröva alla roliga saker i Spindelskogen. Glädjen och entusiasmen var stor, och parken fylldes snabbt av förväntansfulla barn. Medan leken pågick bjöds barn och vuxna på pepparkakor, klementiner och de som ville fick reflexer att ta med sig hem.

Ni som inte redan varit i Spindelskogen, planera in det. Den är väl värd ett besök.
Spindelskogen finns bakom biblioteket i Floda, Rurik Holms väg 1.

Tankarna på en lekplats i Floda har funnits länge. Flodaborna har återkommande uttryckt en längtan efter en gemensam plats för lek, vilket också framkom tydligt vid den medborgardialog som startade upp arbetsprocessen för lekparken för drygt ett år sedan.

Barnens önskemål och tankar har stått i fokus under hela projektet. I en första dialog med skolbarnen utreddes vad som var viktiga inslag i en framtida lekpark för dem. Baserat på resultatet av denna dialog togs tre skissförslag fram som barnen därefter fick rösta om. På en klar förstaplats kom Spindelskogen och nu står den färdig.

Fler bilder på Spindelskogen finns i länkarna nedan.