Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Ditt abonnemang för vatten och avlopp

På den här sidan kan du läsa om var du rapporterar in din mätarställning, och när du kan vänta dina fakturor för abonnemanget för vatten och avlopp.

Lerums kommun har sedan våren 2019 hand om över hanteringen av abonnemang för kommunalt vatten och avlopp. Det innebär bland annat att du rapporterar in din mätarställning till kommunen och att du får fakturan för ditt abonnemang från kommunen.

Registrera din mätarställning via kommunens e-tjänst

Som fastighetsägare med kommunalt abonnemang för vatten och avlopp läser du själv av din mätarställning och rapporterar sedan in den till kommunen, när som helst under året. Klicka här för att komma vidare till inloggningssidan där du registrerar din mätarställning.

Din faktura för kommunalt vatten och avlopp

Som abonnent med kommunalt vatten och avlopp får du dina fakturor från Lerums kommun. Dessutom faktureras dina kostnader för vatten och avlopp tillsammans med avgifterna för ditt avfallsabonnemang. Fakturorna kommer kvartalsvis, i början av januari, april, juli, och oktober.

Hur du kan betala

Önskar du e-faktura anmäler du detta enkelt hos din bank. Anslut dig till Lerum VA och avfall.

Mer information