Bredband

Intresserad av fiber?

Fiber är en bredbandslösning som ger en snabb och säker anslutning till internet. Här nedan hittar du information om vilka möjligheter du har att ansluta dig till fibernätet och hur processen går till. Detta varierar beroende på om du till exempel är privatperson och bor i egen villa eller om du representerar en bostadsrättsförening, en samfällighet eller ett byalag. Som privat fastighetsägare eller företagare hittar du också information under länkarna nedan.

  • Här  kan du som bor centralt i någon av kommunens tätorter, under speciella kampanjer som Telia har för bredband se om du kan beställa fiber genom att söka på din adress.
  • Här kan du som bor i en villa på landsbygden och vill ha fiber som anslutning till internet beställa fiber.
  • Önskar du en offert till din förening eller flerbostadshus, kontakta Telia via e-post: fiberoffert@teliasonera.com
  • Är du företagare och intresserad av fiberanslutning kan du läsa mer information här.
  • Du kan också läsa mer information på www.telia.se/kommuninfo.

På bredbandswebben hittar du tjänster för dig som är ansluten till öppen fiber från Telia. Med Telias öppna fibernät väljer du bland olika tjänsteleverantörer och beställer själv bredband, tv och telefoni.
www.bredbandswebben.se

Kontakta gärna kommunen

Kommunens bredbandssamordnare Per Hagehammar kommer att bilda intressegrupper utav de hushåll som anmält sitt intresse på landsbygd.oppenfiber.se samt få så många intressenter som möjligt i samma område att ansluta sig till gruppen och öka förståelsen för vikten av snabbt stabilt bredband via fiber.

En stor framgångsfaktor vid utbyggnad av fibernät på landsbygden har visat sig vara lokala fiberambassadörer. Som fiberambassadör kan du hjälpa till att prata med dina grannar om varför dem också ska anmäla sitt intresse för fiber och tillsammans med kommunens bredbandssamordnare kan ni ordna informationsmöten.

Rapport om utbyggnad av fibernätet på landsbygden 

Västra Götalandsregionen har genomfört en enkät- och intervjuundersökning av mer än 100 fiberföreningar i Västra Götaland. Klicka här för att läsa deras rapport om hur landsbygden påverkas av fiberutbyggnaden.

Frågor?

Har du frågor eller vill veta mer om hur du anmäler ditt intresse eller hur du blir fiberambassadör kan du kontakta vår bredbandssamordnare Per Hagehammar, e-post per.hagehammar@lerum.se, telefon 0705-70 85 00.