Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Anmälan till SMS-avisering

SMS förenklar information om samhällsstörningar

Du kan få sms-aviseringar vid störningar i kommunens dagliga drift eller vid kritiska avbrott eller händelser. Det kan handla om planerade eller oplanerade störningar som påverkar vardagslivet, såsom vattenförsörjning, störningar på vägar eller förändrade tömningsdagar för avfall. Men också vid andra allvarligare händelser.

Mer information hur vi behandlar dina personuppgifter finner du i dokumentet längst ned på sidan.

Registreringen är enkel. Här via kommunens webbplats registrerar du dina nummer på rätt adress. Är mobilnumret registrerat på bostadsadressen finns det redan i systemet. Informationen hämtas via Hitta och Eniro, finns inte din mobiltelefon registrerad där är den det inte heller hos SMS-tjänsten. Du kan själv gå in redigera dina uppgifter på Eniro.se eller Hitta.se. Om din telefon inte är kopplad till adressen, utan till exempel till arbetsplatsen, behöver numret registreras manuellt. Telefonen behöver vara registrerad på en adress som finns i Lerums kommun, det går alltså inte att ha ett nummer kopplat till en adress i en annan kommun. 

Det går också att registrera telefonnummer för att få aviseringar som berör ett fritidshus i Lerum, eller för information som rör en anhörigs bostad.

Sms-tjänsten gör att kommunen snabbt kan informera om störningar inom ett visst område och kan följa upp vilka som nåtts av informationen, vilket är värdefullt vid allvarligare händelser.

Observera att kommunen inte ser vilka telefonnummer och e-postadresser som är registrerade. De ligger dolda. Vi ser och använder endast ett geografiskt område för våra utskick.

Registrering/Avregistrering

Skriv in mobilnummer och/eller e-postadress och namn. Klicka på Nästa. Du får nu ett sms (eller e-post om du bara registrerat e-post) med en kod som ska fyllas i rutan. Klicka på Godkänn. I nästa ruta anger du gatunamn och nummer. Därefter registrerar du dig.