Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Välkommen till Lerums kommun

Här har vi samlat en del av all den information du som nyinflyttad kan behöva. Kontakta gärna Lerums kundcenter KomIn med alla dina frågor om Lerums kommun. Adress och telefon hittar du under kontakt!

Genom att klicka på de länkade orden (blå text) hittar du mer information om olika områden!

Längst ner på sidan finns tidningen Nyinflyttad (som bläddringsbar webbtidning). Den skickas ut till alla över 16 år som skriver sig i Lerums kommun. I tidningen hittar du mycket information om din nya kommun! Om du inte fått den i din brevlåda, finns den att hämta på Lerums Kundcenter KomIn!

Förskolor och utbildning för alla åldrar

I Lerums finns både kommunala och enskilda förskolor och grundskolor. Lerums gymnasium är bland de bästa i Sverige enligt skolverkets utvärdering! Lerums Kulturskola erbjuder både musik och konstnärlig verksamhet, för alla åldrar! Vill du läsa in behörighet som vuxen? Då ska du kontakta Lerums Vuxenutbildning.

Alla som flyttar till annan ort för att studera bör också gör en flyttanmälan. För studenten påverkar det till exempel möjligheten att få bostadsbidrag. För kommunen innebär det uteblivna skatteintäkter och planeringsunderlag. För att underlätta för studenterna att göra rätt har Skatteverket publicerat denna sida: www.skatteverket.se/studentflytt.  

Hus och sådant!

Har du köpt hus? Vill du bygga om, eller bygga till och behöver bygglov? Undrar du något om sophämtning och källsortering, eller vatten- och avlopp? Vill du veta mer om hur du sparar både energi och pengar i ditt hus? Klicka på länkarna och läs mer! Längre ner på sidan finns  även en länk till Lerum Energi!

Kollektivtrafik

Lerums kommun har en väl utbyggd kollektivtrafik, med pendeltåg, bussar och flexlinje för den som behöver lite mer hjälp under resan.

Vad vet du om din nya kommun?

Vad känner du till om namnet Lerum och Lerums historia? Söker du en speciell adress eller en verksamhet? Titta då på vår kartinformation! Lerums kommun har en fantastisk natur med massor av möjligheter för den som vill visats utomhus. På sidorna om uppleva och göra hittar du många ute-tips!

Aktiviteter

I kommunen finns många aktiva föreningar (länken öppnas i nytt fönster). Ta gärna kontakt med någon av dem - kanske får du nya vänner! För dig som har en anhörig som är funktionshindrad eller dement finns också dagverksamhet på flera ställen i kommunen.

Lerums kommun har många kulturevenemang att erbjuda. Titta i evenemangskalendern (länken öppnas i nytt fönster) eller besök kultursidorna på vår webbplats!

Äldre och handikappade

Mer information om kommunens stöd och hjälp till äldre och handikappade finns här på vår webb!

Miljö

Lerums kommun arbetar aktivt för en bättre miljö. Läs mer om kommunens miljöarbete, och mycket annat på våra miljösidor!

Företagare?

Är du företagare eller allmänt nyfiken på företagsklimatet i kommunen? Läs våra näringslivssidor!

Politik

Vill du veta vad som ska diskuteras och vad som beslutats i de olika politiska nämnderna, eller kanske engagera dig politiskt? Mer information finns på våra sidor om kommun och politik!