Familjecentralen Växthuset

Välkommen till Familjecentralen Växthuset i Gråbo. Verksamheten vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn 0-6 år fram till förskoleklass.

Vi vill skapa en mötesplats, där familjen kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet för dig att aktivera ditt barn med inne eller utomhuslek. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen!  

Kostnadsfri öppen verksamhet

I den öppna verksamheten finns möjlighet till utomhus- och inomhuslek. Fika serveras till självkostnadspris. Verksamheten är i övrigt kostnadsfri och du och ditt barn kan komma och gå som det passar er under vårt öppethållande.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning (BMM), barnavårdscentral (BVC), förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Ordinarie öppettider

  • Måndag: 8.30-12, 0-2 år, och 13-15.30 0-6 år
  • Tisdag: 8.30-12 0-6 år
  • Onsdag: Stängt
  • Torsdag: 8.30-12, 0-1år och 13-15.30 0-6 år
  • Fredag: 8.00-13 0-6 år

Aktuellt

Vi har mycket roligt som sker i våra verksamheter under våren, se kalendarium längre ner på sidan. 

  • Fredagen den 26/5 samt måndagen den 5/6 har vi öppet mellan 9-12 för barn 0-6 år (25/5 samt 6/6 är det stängt då det är röda dagar).
  • Sista uteleken i Gråbo är den 29/5.
  • Fredagen den 2/6 gör Familjecentralen Växthuset i Gråbo samt Öppna förskolan i Floda gemensam sommarutflykt till Nolhagaparken. Vi flyttar ut våra verksamheter denna dag och har stängt på öppna förskolorna.