Familjecentralen Växthuset

Välkommen till Familjecentralen Växthuset i Gråbo. Verksamheten vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn 0-6 år fram till förskoleklass.

 

Vi vill skapa en mötesplats, där familjen kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet för dig att aktivera ditt barn med inne eller utomhuslek. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen!  

 

Kostnadsfri Öppen förskola

I den öppna förskolan finns möjlighet till utomhus- och inomhuslek. Fika serveras till självkostnadspris. Verksamheten är i övrigt kostnadsfri och du och ditt barn kan komma och gå som det passar er under vårt öppethållande.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på Lundbyvägen 35-37, Vårdcentralen Gråbo.

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning (BMM), barnavårdscentral (BVC), förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Ordinarie öppettider

  • Måndag: 8.30-12, 0-2 år, och 13-15.30 0-6 år
  • Tisdag: 8.30-12 0-6 år
  • Onsdag: Stängt
  • Torsdag: 8.30-12, 0-1år och 13-15.30 0-6 år
  • Fredag: 8.00-13 0-6 år

Aktuellt

Nedan finns information om vad som händer utöver vår ordinarie verksamhet:

  • Måndagen den 21/1 kl. 10.00 startar Familjegympan för vårterminen. Återkommande varje måndag, sista tillfället för terminen är den 25/3.
  • Tisdagen den 22/1 kl. 10.00 kommer dietister från Västra Götalands regionen till Öppna förskolan och håller i en temaföreläsning kring konceptet Familjecentralens matkasse. Ni får inspiration kring bra mat för hela familjen, receptsamlingar samt provsmakning.   

Mer information om olika aktiviteter kommer när de närmar sig i tid. Fråga gärna oss personal om det är något ni undrar över!

Välkomna!