För dig som har uppdrag åt frivilliga

Har din förening, organisation eller verksamhet behov av frivilliga i ert arbete?

Kanske behöver din förening en kassör, kanske behövs det en funktionär vid ett idrottsevenemang, värdar till ett kulrurarrangemang, läxhjälp, nattvandrare, data/IT-hjälp, en högläsare, eller kanske rent av en tenor till kaffet?

Anmälan

När ansökan kommit in och godkänts så är det bara att lägga ut de uppdrag ni vill ha hjälp med. En viktig princip är att frivilligarbetande inom offentlig och privat sektor inte ska ersätta en anställd. Insatserna där ska utgöra ett komplement till befintliga verksamheter och tillföra ett mervärde till den enskilde mottagaren, givaren och verksamheten.

Hur gör jag

Din förening eller verksamhet klickar på "Bli uppdragsgivare åt frivilliga" i menyn till vänster och fyller i uppgifterna så noggrant som möjligt. När du skickat i väg formuläret och blivit godkänd, returneras inloggningsuppgifter till dig och din verksamhet kan börja att lägga ut uppdrag. Sedan kan du själv logga in på "Mina sidor - Frivilligslussen" och hålla koll på dina uppdrag, rekommendera frivilliga och redigera dina uppgifter.

Vad vill vi

• Samordna och förmedla frivilliga insatser i Lerums kommun.
  • Underlätta och främja för ideella organisationer och ideellt arbete.
  • Informera, uppmuntra och engagera människor och erbjuda meningsfull sysselsättning.
  • Synliggöra och uppmärksamma behoven av ideellt och frivilligt arbete i Lerums kommun.
  • Stimulera till utveckling inom frivilligsektorn.
  • Verka för inkludering så att alla som vill engagera och organisera sig kan göra det, vara sig det gäller knattefotboll eller att vara klassförälder.

Två herrar som klipper blommorFoto av: Kent KnutssonMå bra

Personer som utför frivilligt arbete mår bättre. Det visar en studie från Statens folkhälsoinstitut. Resultatet visade att de som var frivilligt aktiva i genomsnitt hade bättre hälsa än de som inte utförde frivilligt arbete. Skillnaden var särskilt stor när det gällde den psykiska hälsan.