Filmvisning och samtal om ensamhet

Ta chansen att se filmen "The Swedish Theory of Love" och diskutera ensamhet med filmens skapare Erik Gandini. Välkommen till Bio Vågen måndag den 11 april. Anmäl dig via formulär här på webben.

Sverige räknas som ett av världens mest ensamma länder. Vi toppar den internationella statistiken både vad gäller människor som lever och människor som dör ensamstående. Undersökningar visar att goda relationer är bra för välbefinnandet, samtidigt som dåliga relationer och känslor av ensamhet har motsatt effekt. Men det går att bryta ensamhet. Vad kännetecknar ett samhälle som motverkar ensamhet?

Den 11 april går startskottet för Beredningen för kultur, fritid och folkhälsas arbete att ta fram vad som kännetecknar ett samhälle som motverkar ensamhet. Vi visar Erik Gandinis film "The Swedish Theory of Love" på Bio Vågen. Erik Gandini finns på plats för att diskutera ensamhet efter filmen.

Du är varmt välkommen att se filmen och diskutera den efteråt. Biografen har ett begränsat antal platser - först till kvarn gäller. Anmäl dig gärna via länken under Mer information.

Program måndag 11 april

• 17 - Mingel innan filmen.
  • 17.30 - Filmvisning
  • Diskussionen efter filmen förväntas vara klar cirka 20.

Plats: Bio Vågen, Häradsvägen 3.

För frågor

Jenny Lopes, utvecklingssekreterare, Lerums kommun