Fototävling 2013

I strålande solsken presenterades vinnaren i 2013 års fototävling i samband med Livsrums torglördag på Bagges torg den 14 september. Victoria Olofsson heter förstapristagaren, och bilden "den lila båtmotorn!" är tagen vid Säveån, nära utloppet i Aspen.

Mitt smultronställe

Tema för fototävling 2013 var"mitt smultronställe". De tävlande hade förevigat vattendrag, skogar, ängar, torg och den egna trädgården. En fantastisk bredd och kvalitet på tävlingsbidragen, och juryn hade som vanligt ett svårt jobb med att utse tio nominerade bilder.

Dessa tio gick till omröstning bland allmänheten, och när rösterna räknades samman stod det klart att Victoria Olofssons bild fått flest röster.

Hederspris

Sjö i höstljus omgiven av träd med gulnande blad.Foto av: Sivan RahmFör tredje året har juryn utsett ett hederspris. I år vann Sivan Rahm hederspriset, som innebär att hon får möjlighet att ställa ut sina bilder i Solkatten!

Juryns motivering: Trots att det är ett motiv juryn sett förut, har fotografen lyckats skapa spänning och magi i bilden med hjälp av kompositionen, de harmoniska linjerna och det fina ljuset som lyfter fram både varma och kalla färgtoner.

Jury består av representanter för Lerums kommun, Lerums tidning och Ahlséns Foto.

Bland dem som röstat på det vinnande bidraget lottar vi ut presentkort på Lerumsupplevelsen. Lerumsupplevelsen är ett presentkort som kan användas hos utvalda företag som erbjuder upplevelser i Lerums kommun. Vinnarna presenteras i annons i Lerums tidning den 19 september. Presentkorten finns att hämta hos medborgarkontoret KomIn (se kontakt högre upp på sidan för öppettider och telefonnummer).