Vad gör kommunen för mina skattepengar?

Nu kan du enkelt få reda på var dina skattekronor tar vägen. Genom en ny nättjänst på Lerums webbplats går det snabbt att se vad pengarna används till.

Skattekollen är en tjänst som gör att du som invånare i Lerums kommun kan se hur många kronor av din skatt som går till kommunen och hur pengarna fördelas. Tjänsten ska göra det enklare att se och förstå vad Lerums kommun gör för pengarna.

Tjänsten finns på lerum.se/skattekollen och ger en chans till ökad förståelse och ökat intresse för kommunal- och skattepolitik. Verktyget är ett hjälpmedel för den som enkelt vill kunna sätta sig in i vad kommunen gör.

Klicka här för att testa Skattekollen i Lerums kommun.

Bilder: Nättjänsten släpptes med en förhandstitt för elever från Lerums gymnasium. Kommundirektör och kommunalråd höll en genomgång av vad tjänsten innebär och vad den har för syfte. Sedan följde en diskussion med elever, politiker och medarbetare i kommunen hur kommunen använder skattepengarna.