Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Vi har många kreativa diskussioner om hur vi kan agera

Elias Gunnervik är nyutexaminerad socionom som tycker han har bästa jobbet. Framför allt för att det är så spännande, det sätter kreativiteten på prov och i Lerum är det ett riktigt gött gäng utredare på barn- och ungdomsenheten.

Varför Lerums kommun, Elias?

- Jag bor i Jonsered, så för mig är det ett perfekt avstånd. Sju minuter med pendeltåget. Jag började i juni 2018

Varför socionom?

- Jag har alltid gillat att hjälpa andra människor, det ger mening för mig. Därför är socionomyrket perfekt. Vi som jobbar med barn och unga får ta oss an hela familjesystemet, föräldrar, föräldra-barn relationer, barnen, och andra myndigheter. Vi kan verkligen göra skillnad för barns uppväxt och förbättra tillvaron för många unga.

Och Lerums kommun som arbetsplats?

- Arbetet som socionom är mer intensivt än vad jag trodde under utbildningen, därför är det extra skönt att jobba i ett så skönt gäng. Vi är cirka 15 utredare som stöttar och prestigelöst jobbar i ett härligt team. Våra utredningsrutiner är en bra bas och struktur i arbetet. På våra träffar med metodhandledare och metodmöten med kollegor har vi många kreativa diskussioner om hur vi kan agera och hur mycket handlingsutrymme vi har. Det är viktigt att ha roligt på jobbet samtidigt som vi jobbar med konsekvenserna av missbruk, psykiskt lidande och relativ fattigdom.