Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Hade jag haft barn i kommunen hade jag känt mig trygg

Natalia Lekander har jobbat som socionom i fyra år, varav de två senaste i Lerums kommun som utredare inom barn- och unga. Det skönaste med socialtjänsten i Lerum, som hon ser det, är att det finns en stolthet i väggarna om att tillsammans göra något riktigt bra.

Många har en negativ bild av socialtjänsten och arbetet med utredningar av barn och unga som något tröstlöst och tungt arbete. Men du ser annorlunda på det?

- Ja, det skrivs mycket i media om det negativa. Här i Lerum finns det en gedigen kompetens i huset och en vilja att åstadkomma något bra, att hela tiden utveckla verksamheten. Hade jag haft barn i kommunen hade jag känt mig trygg.

Är Lerum en fördel i sig?

- Ja, det tycker jag. Lerum är mindre belastad än många områden i Göteborg, sedan är organisationen mindre, vi har bra tillgång till metodhandledare och enhetschefer vilket är en framgångsfaktor i jobbet. Det är korta tidsramar och du fastnar aldrig i dina uppgifter utan kan hela tiden gå vidare. Du känner också att du kan påverka ditt arbete, men även göra skillnad för dina klienter. Sedan tycker jag att det är en fördel att bo i Göteborg och arbeta i Lerum. Det är en tillgång i vårt yrke att inte leva där vi jobbar.