”Det är i mötena med människor i svåra situationer vi kan göra skillnad”

Lena Nordvinter funderade på att bli antingen psykolog eller bartender – det blev det som fanns däremellan: socionom. Lena har jobbat i tolv år i Lerums kommun. Först som handläggare i flera år, numera som verksamhetsutvecklare och som utbildare på Göteborgsregionens Yrkesresan - en satsning för att öka kompetens och stabilitet bland personal i den sociala barn- och ungdomsvården i kommunerna i Göteborgsregionen.

Vad är det bästa med ditt jobb, Lena?

- Det är så fantastiskt intressant och givande. Det är i mötena med människor i svåra situationer vi kan göra skillnad. När jag känner att vi kan jobba vidare tillsammans. Det är faktiskt så att jag lär mig något nytt varje dag, även om det låter som en klyscha.

Du har stannat i Lerums kommuns socialtjänst i tolv år, varför då?

- Arbetsuppgifterna har varierat, jag har haft och har trevliga arbetskamrater och faktiskt är det så att vi har relativt sett låg ärendemängd i Lerum. Med färre ärenden på ditt bord kan du göra ett bättre arbete och har tid att träffa klienterna, framförallt barnen, i större utsträckning. Nu jobbar jag mest med arbetsrutiner, kvalitetssäkring och utbildning, men visst saknar jag ibland mötet med klienter – det är något speciellt.

Varför Lerum?

- Det är skönt att jobba i en mindre kommun och samarbetet med andra enheter blir på så sätt enklare. Det är lätt att pendla från Göteborg, 19 minuter med tåget, sedan finns vi mitt emot stationen. Att vi har årsarbetstid i Lerum är en annan fördel för att få ihop livspusslet med små och stora barn.