130 feriearbetare stärker kommunen i sommar

Publiceringsdatum : 2021-06-16

I veckan började de första feriearbetarna i Lerums kommun. Feriearbete 2021 vänder sig till ungdomar födda 2004, det vill säga som fyller 17 år under året, och är skriven i Lerums kommun.

Sedan länge har Lerums kommun anställt feriearbetare som under tre veckor får bidra till kommunens verksamhet. I år har 130 feriearbetare anställts under totalt tre perioder.

Alla berättigade har fått söka, sedan avgjorde lotten. Liksom förra året har vissa verksamheter inte kunnat ta emot feriearbetare på grund av covid-19-pandemin. Därför har andra verksamheter i kommunen tänkt i nya banor och tagit emot feriearbetare. Att erbjuda kommunens ungdomar en sysselsättning under några sommarveckor är ett politiskt beslut. Dessutom är det ett utomordentligt tillfälle för kommunen att få visa vilka olika arbetsuppgifter som finns i en kommun. I år arbetar feriearbetare bland annat inom turism, barnomsorg, kultur, vaktmästeri, administration, kommunikation, funktionsstöd och föreningsarbete.

Vi hälsar alla feriearbetare välkomna till kommunens organisation – ni gör storartade insatser.