3 juni är verkligen Cykelns dag i Lerum

Publiceringsdatum : 2021-06-02

Cykelbanan hela vägen till Öxeryd är klar. Cykelgaraget vid Aspen station är klart. 3 juni är Cykelns dag i Lerum och resten av världen. Var med och slå världsrekord!

Fira med oss

Nu är sista etappen av den efterlängtade gång- och cykelbanan mellan Öxeryd och Hulan klar. Hela sträckan har fått belysning och gör det mycket säkrare för alla att ta sig fram. 3 juni firar vi att det är klart. Du hittar cykelkorgar med överraskningar längs vägen. Välkommen att gå, springa eller cykla förbi!

Den nya etappen är ungefär 550 meter lång. Busshållplatsen har flyttats, tillgänglighetsanpassats och utformats som ett timglas för att öka säkerheten för gående, vägen har rustats upp och bron över bäcken är utbytt. Två sittbänkar längs gång- och cykelbanan gör det möjligt att ta en paus i backen.

Cykelgarage vid Aspens station

Vid Aspen station har det nya cykelgaraget öppnat nu. Här parkerar du tryggare och kostnadsfritt inomhus i ett låst garage om du ska ta tåget. Cykelgaraget öppnas med nyckelbricka. Nyckelbricka beställs enklast via e-tjänst på kommunens webbplats.

Slå världsrekord

På internationella Cykelns dag 3 juni kan du vara med och slå världsrekord! Registrera hur många minuter du cyklar den 3 juni på webbsidan cykelns dag. Registreras det fler minuter än förra året är det nytt världsrekord!

Cykla mer

Vill du cykla mer? Vill du att fler kollegor ska cykla till jobbet? Titta in på webbsidan cykelvänlig arbetsplats. Samla stjärnor och kämpa om ärofyllda titlar!