7 november - en kväll för dig som är god man eller förvaltare

Publiceringsdatum : 2019-10-10

Du som har uppdrag som god man eller förvaltare i Lerums kommun är välkommen till en utbildningskväll.

Kvällen inleds med en föreläsning om hur det är att ha en god man ut huvudmannens perspektiv. Sedan erbjuds tre seminarier där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper om LSS, löpande redovisning och årsräkning eller att företräda huvudman eller omyndig i dödsbo.

Du kan endast delta vid ett av seminarierna.

”Vi bjuder på smörgås och fika.”

Missa inte detta tillfälle att lära dig mer om uppdraget och samtidigt träffa oss på överförmyndarnämnden och andra personer som har uppdrag som god man eller förvaltare i kommunen.

• Tid: Torsdagen den 7 november klockan 17.30-20.30.
  • Plats: Huset Granen på Lerums gymnasium. Alingsåsvägen 9, Lerum.
  • Kostnad: Gratis för dig som har uppdrag som god man/förvaltare i Lerums kommun.

Anmälan

Anmäl dig senast den 25 oktober genom formuläret på hemsidan; lerum.se/overformyndare.

I samband med anmälan väljer du också ett seminarium. Om du har några frågor kring kvällen eller vill göra din anmälan per telefon nås vi på 0302-52 10 00.

17.30–18.30 Föreläsning - ”Vem känner dig bäst?”

18.30–19.00 Paus med smörgås och fika

19.00–20.30Seminarier (du väljer ett)

1. Lär dig mer om LSS. Biståndshandläggare från Sektor Stöd & Omsorg, Lerums kommun föreläser.
  2. Underlätta din löpande redovisning och årsräkning. Överförmyndarhandläggare, Lerums kommun, föreläser
  3. Företräda huvudman eller omyndig i dödsbo – Vad gäller vid bouppteckning och arvskifte? Överförmyndarhandläggare, Lerums kommun föreläser.

Varmt välkommen på en givande kväll önskar Överförmyndarnämnden!